27. května 2013 • 12:22

Kindl se v Detroitu konečně prosazuje. Spoléháme na něj, hlásí trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl trpělivost, odhodlání a věřil, že jeho čas nadejde. Hokejový obránce Jakub Kindl byl sice draftován už v roce 2005, do sestavy Detroitu se ale přes tvrdou konkurenci pořádně prosadil až letos. V základní části překvapoval především klidem v rozehrávce, ze všech obránců Red Wings měl dokonce nejlepší statistiku účasti na ledě (+ 15). "Jakub ušel dlouhou cestu, konečně si na ledě věří a tým na něj spoléhá," řekl spokojeně trenér Mike Babcock.



Probít se na soupisku Detroitu? Musíte být superstar nebo mít štěstí, aby se to povedlo hned v prvním roce. Na farmě se do dresu Rudých křídel museli protloukat například Jiří Hudler, Valtteri Filppula i Jonathan Ericcson. Všichni tři jsou už pár let členy základní sestavy a také vítězové Stanley Cupu. Jejich cestu teď následuje Jakub Kindl, ale zároveň přiznává, že ne vždy viděl světlo na konci detroitského tunelu.

"Dva a půl roku jsem naskakoval střídavě a na play off byl sedmým bekem. Pak už samozřejmě začnete přemýšlet, jestli tohle je skutečně to pravé místo pro vás," vykládal pro Detroit Free Press šestadvacetiletý obránce.

Nicklas Lidström, Brian Rafalski, Brad Stuart, Niklas Kronwall...Na kvalitní defenzivě si Detroit vždy zakládal, místo rodákovi z Šumperka pravidelně "blokovali" zkušení beci. Ale obránce, který během letošní výluky naskakoval za extraligové Parubice se nevzdával a ve svou šanci věřil.

VIDEO: Vítězný gól do sítě Chicaga

"Sebedůvěra byla strašně důležitá. Věřil jsem sobě a také tomu, že týmu moho pomoci," řekl Kindl, který pořádnou šanci v dresu Red Wings dostal až v letošní sezoně. A je chválen.

"Obrovsky nám letos pomáhá," chválil českého obránce přísný kouč Mike Babcock. Ten Kindla nasazuje pravidelně na led na 17-18 minut každé utkání, hraje i přesilové hry a oslabení. Kanadskému trenérovi důvěru pravidelně splácí, naposledy ve čtvrtém utkání série proti Blackhawks, kdy vstřelil vítěznou branku.

"Největší gól v mém životě," radovala se nejnovější opora zadních řad Detroitu. Jeho Red Wings čeká v noci na zítřek další napínavá bitva s Chicagem, výhra by pro Detroit znamenala postup do finále Západní konference.

A další krok ke stříbrnému snu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud