5. srpna 2013 • 16:08

Frolík ukáže Stanley Cup na zámku, Rozsívalovi zahrají David a Keks

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po roční pauze si budou moci čeští hokejoví fanoušci v Česku prohlédnout při oslavách v Česku slavný Stanleyův pohár. Necelý metr vysokou šestnáctikilogramovou stříbrnou trofej ukáže nejdříve v úterý v Kladně a v Kamenných Žehrovicích útočník Michael Frolík a o den později ve Vlašimi obránce Michal Rozsíval, kteří na konci června pomohli k triumfu Chicagu.



Oba letošní čeští šampioni NHL si budou vychutnávat vzácné chvíle jednoho dne se Stanleyovým pohárem v soukromí i s fanoušky. Pětadvacetiletý Frolík, který byl krátce po sezoně vyměněn z Chicaga do Winnipegu, jej od 14:00 představí v zahradě kladenského zámku.

Tam budou mít podobně jako před dvěma roky při programu vítězů Tomáše Kaberleho a Davida Krejčího v dresu Bostonu zájemci možnost se Stanleyovým pohárem vyfotit a získat při autogramiádě Frolíkův podpis.

Následně přesune kladenský odchovanec akci do nedalekých Kamenných Žehrovic, kde bydlí. V tamním Dělnickém domě je od 17:00 do 19:00 naplánována další autogramiáda a focení, o zábavu se bude starat také skupina The Beatles Revival.

Ve středu budou oslavy pokračovat ve Vlašimi. Tamní rodák Rozsíval ukáže trofej od 19:00 v zámeckém parku, za doprovodný program si vybral čtyřiatřicetiletý zadák vystoupení Michala Davida a skupiny Keks. Od Rozsívala pak Stanleyův pohár zamíří na Slovensko, kde si užijí trofej Michal Handzuš a podruhé v kariéře Marián Hossa.

Od roku 1995, kdy se zavedla tradice cestování trofeje za členy vítězného týmu, se Stanleyův pohár představí v Česku už pojedenácté. V roce 1999 zavítal do tuzemska poprvé za brankářem Romanem Turkem, jenž se dočkal úspěchu s Dallasem. Od té doby v Česku nebyl pouze v roce 2005, kdy celou sezonu v NHL zrušila výluka, o dva roky později (vyhrál Anaheim) a v letech 2010 (Chicago) a 2012 (Los Angeles).

Rok po Turkovi získali Stanley Cup Patrik Eliáš s Petrem Sýkorou v barvách New Jersey, následně Milan Hejduk s Martinem Škoulou s Coloradem, Dominik Hašek, Jiří Fischer a Jiří Šlégr s Detroitem, znovu Eliáš a Richard Šmehlík s New Jersey a Pavel Kubina se Stanislavem Neckářem s Tampou Bay.

V roce 2006 zavítala trofej za Františkem Kaberlem a Josefem Vašíčkem, kteří ji vyhráli v dresu Caroliny. Následoval v roce 2008 další triumf Haška a Jiřího Hudlera s Detroitem, a o rok později Sýkory v Pittsburghu a v roce 2011 Tomáše Kaberleho s Krejčím s Bostonem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud