Jakub Hlaváč
7. října 2013 • 04:56

Snový zápas Tomáše Hertla: Českým klukům z Phoenixu jsem zkazil večer

Autor: Jakub Hlaváč, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový úvod si Tomáš Hertl nevysnil ani v tom nejkrásnějším snu. Ve svém druhém zápase ve slavné NHL si připsal v dresu San Jose hned dvě branky. Řádění exslávistického útočníka odnesl Phoenix, který nakonec zápas prohrál 4:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 10. • 04:35
San Jose Sharks
San Jose Sharks
4:1
ONLINE
6. října
04:35
Phoenix Coyotes
Phoenix Coyotes
Góly

Domácí: 00:46. Hertl, 07:23. Hertl, 12:30. Marleau, 59:34. Couture

Hosté: 36:47. Ekman-Larsson

Sestavy

Domácí: Niemi (Stalock) – Boyle, Irwin, Braun, Vlasic, Hannan, Demers – Burns, Thornton, Hertl – Marleau, Couture, Kennedy – Wingels, Pavelski, Nieto – McCarthy, Desjardins, Sheppard Trenér: John MacLean.

Hosté: Smith (Greiss) – Michálek, Ekman-Larsson, Morris, Yandle, Rundblad, Schlemko – Doan, Ribeiro, Boedker – Vrbata, Hanzal, Korpikoski – Moss, Vermette, Lessio – Brown, Chipchura, Klinkhammer Trenér: Dave Tippett.

Rozhodčí

Kowal, Rehman – Miller, Racicot

Stadion

SAP Center, San Jose, CA (kapacita 17562 míst)

Návštěva

17562 (vyprodáno) diváků

Máte za sebou druhý zápas v dresu Sharks a hned jste poslouchal potlesk, který patřil jen a jen vám. Jak se to poslouchalo?
„Užíval jsem si to moc. Hned po tom prvním gólu to byly asi nejkrásnější pocity, jaké jsem kdy v hokejovém životě zažil. Vždyť trefit se v NHL, to je sen každého hokejisty a najednou to přišlo. Vychutnal jsem si to náramně a navíc za chvíli přišla i druhá branka. To už jsem vůbec nemohl uvěřit, co se vlastně děje… Byl to krásný pocit.“

VIDEO | Hertlova první trefa v NHL


Při zásahu v první minutě utkání jste se dostal mezi beky a bekhendem zakončoval proti gólmanovi Miku Smithovi. Blesklo vám hlavou, že přišel výjimečný okamžik?
„Ne, to vůbec, nebyl čas. (usmívá se) Jenom před zápasem jsem si vzpomněl, že mě tenhle brankář v samostatném úniku vychytal na mistrovství světa, tehdy mi ukázal svoji rychlou lapačku. Tentokrát jsem se to v pololeže pokusil trefit mezi nohy a vyšlo to. Paráda. Jsem hrozně rád.“

Vzápětí jste skóroval tečí z brankoviště při přesilovce. Zdá se, že se z toho prostoru stává vaše výsostné území. Je to tak?
„Snažím se, aby tomu tak bylo. Pokouším se tam postavit, tečovat… Vím, že z toho prostoru padá nejvíce gólů a já mám navíc postavu na to, abych tam operoval. Hodně na tom v tréninku pracujeme, protože já tyhle souboje opravdu vyhledávám a chtěl bych z nich do budoucna těžit co nejvíc.“

VIDEO | Druhý gól zařídil povedenou tečí

Stihl jste si s českou kolonií z Phoenixu promluvit?
„Měli jsme jít společně na večeři, jenže kluci mi psali na český mobil a já si toho všiml až pozdě. Takže se sejdeme na jídlo příště, ale se Zbyňou Michálkem jsem se potkal aspoň po zápase. Ptal jsem se ho, jak se má. Říkal, že kvůli mně špatně. Ale hned mi přál, ať takhle jedu dál.“

CELÝ ROZHOVOR S TOMÁŠEM HERTLEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Je tam! Tomáš Hertl se proti Phoenixu za záda brankáře Smithe trefil hned dvakrát
Je tam! Tomáš Hertl se proti Phoenixu za záda brankáře Smithe trefil hned dvakrát



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud