24. prosince 2013 • 10:30

Jakupov trefil Pavelce loktem do hlavy, chtěla si ho podat půlka mužstva

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klidné a veselé vánoční svátky? Rozhodně ne v Edmontonu. Rudo před očima měli hráči Winnipegu Jets a mohl za to domácí útočník Nail Jakupov. Ruský šikula totiž udeřil loktem do hlavy Ondřeje Pavelce a na konci utkání se hostující letka rozhodla, že je čas na pomstu. Uloženo bylo pět desetiminutových trestů a celkem bylo v utkání uděleno 99 trestných minut.



Dvacetiletá jednička draftu si proti sobě popudila velkou část soupeřova mužstva zákrokem z šestadvacáté minuty utkání. Yakupov se tlačil k bráně Ondřeje Pavelce, ale svého hráče si pokryl obránce Adam Pardy a rodáka z Nižněkamsku nenechal zakončit. Jenže ve chvíli, kdy projížděl kolem českého gólmana, vystřelil Jakupov paži a Pavelce nepochopitelně trefil do hlavy.

VIDEO: Prohlédněte si podrobně celou rvačku

Rozhodčí zákrok netrestal, brankář Jets se sice zrovna neusmíval, ale soupeřův úder ustál.

Edmonton si ale dál dělal se svým soupeřem co chtěl a v hráčích hostů to začalo bublat. A terčem měl být desperát Jakupov. Za stavu 5:2 sestřelil čistým bodyčekem talentovaného útočníka obránce Mark Stuart, ale to ještě situaci vyřešil rváč Oilers Luke Gazdic, který vyzval soupeře na pěstní souboj.

VIDEO: Rvačka Stuarta s Gazdicem

Když ale sám ruský hokejista v čase 56:16 zvýšil na 6:2, začalo být na ledě horko. Jakupov ani nestihl oslavit gól a inkasoval sekeru od obránce Dustina Byfugliena a vznikla lehká strkanice.

Jenže ruský hokejista dál zůstal na ledě a hned během vhazování se začal osekávat s kapitánem hostí Andrew Laddem. Rychle se připojil také obránce Zach Bogosian, který domácího hráče bodl hokejkou a začala rvačka.

Nail Jakupov si proti sobě popudil tým Jets. Mohl za to tento zákrok.Foto ČTK

Čtyři hokejisté nafasovali desetiminutové tresty, Zach Bogosian dostal trest ve hře i trest do konce utkání a padlo i několik trestů na dvě minuty. Na trestné lavici po sobě pak ještě Byfuglien s Gazdicem štěkali a zavalitý bek Winnipegu dokonce na soupeře hodil lahev s pitím.

"Ale jinak jsem na Naila pyšný. Hlavně za to, jak se k celé situaci postavil," těšil domácího trenéra Dallase Eakinse přístup Jakupova, který se nechoval bojácně a shodil rukavice.

Další setkání čeká na oba týmy 14. ledna.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 12. • 03:30
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
6:2
ONLINE
24. prosince
03:30
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 08:40. Eberle, 16:07. Gagner, 36:40. Perron, 44:28. Petry, 48:34. Hall, 56:16. Jakupov

Hosté: 11:20. Stuart, 29:08. Ladd

Sestavy

Domácí: Bryzgalov (Dubnyk) – A. Ference, J. Schultz, Bělov, Petry, N. Schultz, Potter – Hall, Nugent-Hopkins, Perron – R. Smyth, Gordon, Eberle – Gazdic, Gagner, Jakupov – Joensuu, Lander, Hemský

Hosté: Pavelec (Montoya) – Byfuglien, Party, Bogosian, Enström, Stuart, Trouba – Ladd, Little, Wheeler – Thorburn, O. Jokinen, Setoguchi – Kane, Scheifele, Frolík – Tangradi, O'Dell, Albert

Rozhodčí

Rehman, Pochmara – Henderson, Cvik

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16 839 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud