27. ledna 2014 • 09:21

Obrat Rangers? Místo hraní jsme asi zírali do hlediště, zlobil se Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sedmnácté minutě vedli 3:1 a mohli si v klidu určovat tempo hry. Ale místo toho se hokejisté New Jersey Devils ve venkovním utkání Stadium Series proti New York Rangers asi nechali ukolébat netradiční atmosférou a připravený sok je převálcoval. "Vedli jsme a najednou jsme nasadili tempo jako při all-star game," lamentoval Jágr, kterého mrzel výsledek 3:7 po vydařeném startu.



První třetina sice skončila jen těsným vedením 3:2 pro Devils, ale herně měl tým New Jersey jasně navrch. Jenže druhou část hry odstartovalo rychlé vyrovnání Matse Zuccarella a pak jako kdyby Devils přemohl mráz. Několikrát hrubě chybovali a inkasovali z nešťastných odrazů a druhou třetinu prohráli 0:4.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 1. • 19:38
New Jersey Devils
New Jersey Devils
3:7
ONLINE
26. ledna
19:38
New York Rangers
New York Rangers
Góly

Domácí: 05:36. Eliáš, 11:00. Eliáš, 16:07. Zajac

Hosté: 09:07. D. Moore, 16:59. Staal, 22:48. Zuccarello, 32:44. Zuccarello, 33:53. Hagelin, 39:32. Nash, 50:06. Stepan

Sestavy

Domácí: Brodeur (od 41. Schneider) – Fayne, Greene, Salvador (C), Židlický, Volčenkov, Gelinas – Josefson, Zajac, Jágr – Clowe, Henrique, Ryder – Zubrus, Eliáš, Brunner – Carter, Gionta, Bernier Trenér: Peter DeBoer.

Hosté: Lundqvist (Talbot) – McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein – Kreider, Stepan, Nash – Hagelin, Richards, Callahan (C) – Pouliot, Brassard, Zuccarello – Boyle, D. Moore, Carcillo Trenér: Alain Vigneault.

Rozhodčí

Devorski, McCauley – Sericolo, Miller

Stadion

Yankee Stadium, New York

Návštěva

50105 diváků

"Pravidelně na nás jezdili v přečíslení a několikrát ho taky úspěšně zakončili. Zbytek puků se od nás odrážel do brány," vykládal po zápase Jaromír Jágr a upozornil na několik nešťastných odrazů. Dvakrát se například dostal puk do brány Devils po teči obránce Marka Židlického.

Jinak si hokejisté užívali atmosféru na tradičním newyorském stadionu. Padesát tisíc lidí a čerstvý sníh není to, co by se během zápasu NHL zažívalo každý den. "Není tu takový rachot jako v hale, ale zase se to krásně rozléhalo," řekl pro northjersey.com dvougólový střelec Patrik Eliáš, kterého atmosféra nadchla.

VIDEO: Druhý gól Eliáše v zápase

To podle Jágra natěšila některé jeho spoluhráče až moc. "Jako kdybysme se ve druhé třetině zastavili a místo hraní sledovali ochozy," zavtipkoval krátce, ale rychel zase zvážněl.

"Do konce základní části už nám zbývá jen 29 zápasů, začátek sezony nám nevyšel, tak teď musíme sbírat všechny body, co jsou k dispozici," burcoval svůj tým, který se s 55 body nachází bod od postupu do play-off.

Start utkání provázely menší potíže s ledem. Odraz slunce od hrací plochy byl totiž tak ostrý, že by zápas nemohl normálně probíhat. A tak následoval hodinový odklad. "Zahráli jsme si fotbálek, zaházeli s balonem, někdo šel do vířivky a někdo si zase dal svačinku," vykládal Eliáš, který byl nakonec zvolen druhou hvězdou utkání.

VIDEO: Jedno z mnoha přečíslení a vítězný gól Zuccarella

S kvalitou ledu nakonec během utkání trochu bojovali také sami hokejisté. "Bylo tam několik děr, ale to se dá pochopit, když se led dělá tak rychle," řekl narozdíl od odstatních diplomaticky Jágr. "Čekal jsem, že led bude lepší, když jsou venku takové ideální podmínky," překvapilo kluziště trenéra domácího týmu Alaina Vigneaulta.

Ale pro kouče Rangers to bylo rozhodně jediné zápasové trápení, výhra 7:3 je totiž to, co se počítá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud