6. února 2014 • 06:40

Havlát gólem a nahrávkou srazil Dallas a byl zvolen třetí hvězdou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Havlát ze San Jose pomohl gólem a nahrávkou k výhře 2:1 v prodloužení nad Dallasem. Český útočník nejprve čtvrtým gólem sezony otřevřel ve 39. minutě skóre a v nastavení pak připravil vítěznou trefu pro Tommyho Wingelse. Havlát vstřelil gól poprvé od 17. prosince.



VIDEO: Havlát otevřel skóre tečí střely od modré

Sharks se trápí v koncovce, v posledních sedmi utkáních dali pouze devět branek, i proto byl trenér Todd McLellan rád, že se prosadili hráči, kterým to moc nestřílelo. Wingels měl na kontě jen jeden gól v posledních 23 zápasech, Havlát skóroval poprvé od 17. prosince. Od té doby ale vynechal kvůli zranění 17 utkání. "Bylo na čase, aby skórovali i jiní hráči. A že se to povedlo Martymu i Tommymu v jednom zápase, je pro náš tým dobrá zpráva," uvedl McLellan.

VIDEO: Vítězná trefa z prodloužení

Chicago vyhrálo v utkání lídrů

V souboji dvou nejlepších týmů Západní konference vyhrálo Chicago v Anaheimu 2:0 a snížilo na něho ztrátu v čele soutěže na jediný bod. U první branky, kterou vstřelil na začátku prostřední části Marián Hossa, asistoval reprezentační obránce Michal Rozsíval . Uklidňující druhý gól přidal v 58. minutě Jonathan Toews. Brankář Corey Crawford kryl 29 střel a připsal si první čisté konto v sezoně.

"Několik posledních zápasů jsme se vrátili k naší hře, kterou chceme praktikovat. Kdybychom museli dnes vyhrát 1:0, dokážeme to," prohlásil Toews po zápase, v němž dva týmy s největším počtem vstřelených branek předvedly defenzivní bitvu. Naopak Anaheim teď vyrovnané zápasy ztrácí. A navíc doma, kde v úvodních 22 utkáních prohrál jen jednou v prodloužení a jednou po nájezdech. Ve čtyřech z posledních pěti zápasů na svém ledě nevytěžil ani bod.

Pittsburgh si smlsnul na slabém Buffalu

Hokejisté Pittsburghu si upevnili vedoucí postavení ve Východní konferenci jasnou výhrou v Buffalu 5:1 a před druhým Bostonem mají náskok sedmi bodů. Penguins oslavili jubilejní čtyřicátou výhru v sezoně, k čemuž potřebovali jen 57 utkání. Vylepšili tím klubový rekord z ročníku 1995/96, kdy stejný počet vítězství dosáhli v 65 zápasech.

Harry Zolnierczyk vstřelil do sítě Buffala svůj druhý gól v sezoně.Foto Reuters

Pittsburgh na ledě nejhoršího týmu soutěže prohrával od šesté minuty, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal a ve zbývajících dvou vstřelil shodně po dvou brankách. Hlavními strůjci obratu byli Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, kteří zaznamenali po jednom gólu a přihrávce a byli vyhlášeni nejlepšími dvěma hráči zápasu.

Výsledky:

Buffalo - Pittsburgh 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky: 6. Stafford - 16. Zolnierczyk, 23. Crosby, 38. Malkin, 46. Gibbons, 53. Neal. Střely na branku: 25:34. Diváci: 18.408.

Anaheim - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 21. Hossa ( Rozsíval ), 58. Toews. Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.446.

San Jose - Dallas 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 39. Havlát , 62. Wingels ( Havlát ) - 47. Ničuškin. Střely na branku: 21:20. Diváci: 17.562.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud