28. března 2014 • 12:01

NHL má nový rekord! Tampa viděla devět úspěšných nájezdů, pomohl i Palát

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Funkcionáři i hráči na toto téma moc často nemluví, ale přesto se to ví. Samostatné nájezdy hokejisty v NHL zrovna neberou a je možné, že brzy se vytvoří nové pravidlo pro jejich eliminaci. Občas ale bitva tváří v tvář pobaví, jako například v noci na pátek. Dohromady šestadvacet pokusů měli na svém kontě hráči Tampy a NY Islanders, než tým Lightning rozhodl. Devět proměněných nájezdů během jednoho zápasu je navíc novým rekordem NHL.



Pravidlo na nájezdy funguje v zámoří jinak, než v Evropě. Zatímco na starém kontinentě musí většinou jet tři různí hokejisté a následně se mohou opakovat ti nájezdníci, kteří už v zápase jeli, v NHL musí jet pokaždé někdo jiný. Stejný hráč by mohl k nájezdu naskočit až ve chvíli, kdy by svůj pokus odjeli všichni jeho spoluhráči.

VIDEO: Všechny nájezdy duelu Tampa - NY Islanders

I proto včerejší rozstřel nečekaně rozhodl devětatřicetiletý finský obránce Sami Salo, který za svou patnáctiletou kariéru v NHL do této disciplíny zasáhl teprve potřetí. Z toho včera poprvé úspěšně.

"Jak se to blížilo, akorát jsem si utáhl brusle a čekal. Nestává se to často, že bych se dostal na řadu. Byl to příjemný pocit," vykládal pro NHL.com Salo, po kterém už na střídačce zůstalo jen 5 hráčů. Mezi nimi například český obránce Radko Gudas, který si v průběhu utkání připsal nahrávku na jeden gól.

VIDEO: Takhle uspěl Ondřej Palát

Hokejisté obou týmů se navíc podepsali pod nový rekord. Pět úspěšných pokusů Tampy (Kostka, Palát, Stamkos, Carle, Salo) a čtyři NY Islanders (Nielsen, Nelson, McDonald, Cizikas) dávají dohromady devět gólů a tolik jich v nájezdech NHL v jednom zápase nikdy nepadlo. Kousek chyběl i k vytvoření nového milníku v počtu nájezdů, ten vytvořili v listopadu 2005 hráči NY Rangers a Washingtonu, kteří naskočili do patnácti sérií.

Jinak se ale Tampa, čtvrtý tým Východní konference, se svým soupeřem nečekaně trápila. Islanders do zápasu nasadili deset nováčků a entuziazmus, se kterým mladící do utkání vlétli, dělal favoritovi problémy.

"Už jsme odehráli lepší zápasy, ale hlavní jsou dva body do tabulky. Vzpamatovali jsme se, ve třetí třetině srovnali a pak rozhodli, a to je hlavní," těšilo trenéra Jona Coopera.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 00:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
3:2
ONLINE
28. března
00:30
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 20:29. Callahan, 45:50. Callahan, 65:00. Salo

Hosté: 21:33. Strome, 29:17. Donovan

Sestavy

Domácí: Bishop (Lindback) – Salo, Hedman, Gudas,Carle, Kostka, Brewer – Purcell, Stamkos, Killorn – Callahan, Filppula, Palát – Kučerov, Johnson, Brown – Crombeen, Thompson, Malone.

Hosté: Nabokov (Nilsson) – Hamonic, de Haan, Hickey, Czuczman, Carkner, Donovan – Okposo, Nielsen, Lee – Clutterbuck, Nelson, Bailey – McDonald, Strome, Martin – Sundstrom, Cizikas, Halmo.

Rozhodčí

Martell, Rooney – McElman, Murray

Stadion

Tampa Bay Times Forum, Tampa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud