31. května 2014 • 06:55

Chicago žije! Kane třemi body srazil Kings a vynutil si sedmý zápas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chicaga se ve druhém zápase za sebou vyhnuli vyřazení, když zvítězili v šestém utkání finále Západní konference na ledě Los Angeles 4:3 a srovnali sérii na 3:3. Vyrovnané utkání, v němž se čtyřikrát překulilo vedení ze strany na stranu, rozhodl v 57. minutě svým druhým gólem v zápase Patrick Kane, nejlepší hráč večera.



Drama vrcholilo v poslední třetině, ve které oba týmy přišly o jednobrankový náskok. Kings otočili z 1:2 na 3:2 díky gólům z mezikruží, které vstřelili Drew Doughty a Alec Martinez. Od postupu do závěrečného boje o Stanleyův pohár dělil kalifornský klub devět minut, jenže pak si vzal hlavní slovo Kane.

VIDEO: Kane rozhodl po individuální akci

Nejdříve po jeho elegantní bekhendové přihrávce srovnal Keith Duncan a následně obkroužil s pukem na holi útočné pásmo a z vrcholu levého kruhu prostřelil chumel hráčů před brankářem Jonathanem Quickem. Kings v utkání inkasovali dva rychlé góly dvakrát. V prostřední části je o vedení 1:0 připravili během 97 sekund Kane a Ben Smith.

O postupujícím se definitivně rozhodne v neděli v Chicagu, v jejichž kádru je poslední český zástupce v letošním play off Michal Rozsíval. Obhájce Stanley Cupu by rád doma dokonal obrat v sérii a doplnil ve finále New York Rangers, ale čeká ho ještě těžká práce. Los Angeles má totiž s rozhodujícími zápasy zkušenosti, když obě předchozí série uzavřel venku v utkání číslo sedm.

Západní konference:

Los Angeles - Chicago 3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
Branky: 18. King, 46. Doughty, 48. Martinez - 22. a 57. Kane, 23. Smith, 52. Keith. Střely na branku: 29:25. Diváci: 18.471. Stav série: 3:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud