5. června 2014 • 10:06

Famózní gól, loket ve tváři i hrubka! Hvězdný Doughty byl zkrátka u všeho

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začal katastrofálně, hrubku ale odčinil a na závěr utkání mohl slavit. To, co obránce Drew Doughty z Los Angeles Kings stihl během prvního finále Stanley Cupu s New York Rangers, to se zdaleka každý zápas nestává. Klíčový bek mužstva jako kdyby se nachomýtl ke všemu podstatnému, co se v zápase dělo, a to včetně krásné trefy, kterou sám srovnal skóre zápasu na 2:2.



Situace č. 1:

První branka Rangers nese výrazný podpis kanadského obránce. Doughty si ve 14. minutě nechal v útočném pásmu vypíchnout puk Benoitem Pouliotem, ten uháněl na brankáře Quicka a ranou na vyrážečku otevřel skóre. Navíc úplně bez viny nebyl ani při druhém gólů, který vstřelil o 102 vteřin později Carl Hagelin.

"Chyba u prvního gólu mě pěkně dopálila. Ale když se naštvu, dokážu ze sebe dostat ještě lepší výkony," vykládal pro NHL.com jeden z nejlepších beků současnosti. A na ledě se to brzy ukázalo.

VIDEO: Pouliot obral obránce Kings a otevřel skóre

Situace č. 2:

Ve 27. minutě bylo srovnáno na 2:2 a ačkoliv letošní finálové boje sotva odstartovaly, dost možná byl tohle jejich nejhezčí gól. Rozjetý Doughty převzal v útočném pásmu přihrávku od Justina Williamse, výstavním způsobem obešel nataženou hůl protihráče Dorsetta, nechal si puk projet mezi nohama a rozvážně zakončil do rohu brány Henrika Lundqvista.

"Měl jsem tu situaci zahrát lépe", zlobil se na sebe švédský brankář. "Ale po opakovaném záznamu je vždycky lehké celý moment zhodnotit," řekl Lundqvist, který nepochybuje o tom, že Rangers dokáží příští duel vyhrát.

VIDEO: Chuťovka klíčového obránce Los Angeles znamenala vyrovnání

Situace č. 3:

Tenhle moment Doughtyho opravdu rozčílil. Čtyřiadvacetiletý bek sváděl souboj s Chrisem Kreiderem a útočník Rangers v jeho závěru šťouchl svého soupeře koncem hokejky do obličeje. Doughty padl na led, o chvíli později zazněla píšťalka sudího. Jenže na trestnou lavici mířil jeho spoluhráč Mike Richards za hru vysokou holí.

"Tady jsem to s emocemi trochu nezvládl," vykládal po zápase s úsměvem dvojnásobný olympijský vítěz, který ze střídačky na sudího pěkně křičel. "Ale ke hře to patří, navíc v takhle vypjatých zápasech."

VIDEO: Doughty se na sudího hodně zlobil

Situace č. 4:

Srovnávací gól Doughtyho neznamenal jen nový start zápasu, pro dvojku draftu z roku 2008 byl totiž sedmnáctým bodem v letošních vyřazovacích bojích, a to znamenalo překonání svého vlastního klubového rekordu v počtu bodů získaných obráncem. Při tažení za Stanley Cupem v roce 2012 jich Doughty posbíral šestnáct.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 6. • 02:15
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
3:2
ONLINE
5. června
02:15
New York Rangers
New York Rangers
Góly

Domácí: 17:33. Clifford, 26:36. Doughty, 64:36. Williams

Hosté: 13:21. Pouliot, 15:03. Hagelin

Sestavy

Domácí: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Mitchell, Greene (A), Martinez – Brown (C), Kopitar (A), Gáborík – Toffoli, Carter, Pearson – Williams, Stoll, King – Clifford, M. Richards, Lewis. Trenér: Darryl Sutter

Hosté: Lundqvist (Leneveu) – Girardi (A), McDonagh, Stralman, Staal (A), Klein, Diaz – Nash, Stepan, Kreider – St. Louis, B. Richards (A), Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Dorsett, D. Moore, Boyle. Trenér: Alain Vigneault

Rozhodčí

Kozari, Watson – Heyer, Driscoll

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18399 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud