7. října 2021 • 04:40

Výročí Jágrova prvního gólu v NHL. Velký chlap, šmudla a pomalí obránci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomenete si, co přesně jste dělali před 31 lety? Jaromír Jágr si to může snadno dohledat. Jako vlasatý osmnáctiletý mladík v dresu Pittsburghu 7. října 1990 vstřelil svou první branku v NHL. Shodou náhod do sítě New Jersey, jednoho ze svých budoucích zaměstnavatelů v zámořské soutěži.



Podívejte se ve videu, jak se to celé seběhlo... Kličkovaná skrz střed hřiště, obránci jako zmražení, pak blafák a 20 tisíc nadšených fanoušků. Takových gólů dal Jágr nepočítaně, ale jeho první takový rozhodně nebyl. Premiérová trefa v nejlepší soutěži světa byla spíš taková šmudla. 

Mladý Jágr čekal během útoku Penguins připravený na hranici brankoviště a dorazil střelu jednoho ze spoluhráčů za gólmana Chrise Terreriho. „Jágr dává gól, jeho první v NHL. Je to velký chlap, opravdu velký a silný. Tady sebral puk a protlačil ho pod Terreriho,“ hodnotili komentátoři v televizním přenosu úvodní z 766 Jágrových gólů v zámořské soutěži.

„To byly časy, dlouhý vlasy, já rychlej a obránci pomalí. Teď mám krátký vlasy, jsem pomalej a obránci rychlí,“ zavzpomínal legendární hokejista na svůj Facebook v roce 2014 a nezapomněl připojit smajlíka.

„Nedá se nic dělat, čas nevrátíš a jak zpívá skupina TURBO: „To každý umí hrát jak král, když v rukách má samý trumfy, ale hrát prý se má, jenom s tím, co máš, co znáš,“ napsal své Hokejové rodině český hokejista před šesti lety. Skoro to vypadalo, jako by bilancoval...

Ani dnes však není jeho hokejová kariéra uzavřená. Jeho zatím poslední gól přišel 24. září, když pomohl svému Kladnu porazit mistrovský Třinec 4:3 v prodloužení.

Pět Jágrových dekád: Jak se legenda měnila od 80. let až dodnes?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud