2. prosince 2014 • 11:28

Německý zázrak. Nováček nasázel Oilers dva góly v jednom oslabení

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože byl do NHL draftován o 110 pozic hůře než jeho slavnější krajan, vzájemnou konfrontaci ovládl. Německý útočník Arizony Tobias Rieder vstřelil Edmontonu, kde se o místo na slunci bije čtyřka draftu Leon Draisaitl, dva góly. Výjimečný počin násobí fakt, že oba padly v jednom oslabení.



"V téhle soutěži je těžké se střelecky prosadit i v přesilovce a já dám hned dva v oslabení. Je to neskutečné," smál se po utkání Rieder, který v premiérové sezoně za mořem skóroval zatím čtyřikrát.

Edmonton přitom začal domácí utkání, zásluhou páté trefy Jordana Eberleho v ročníku vedl od šesté minuty 1:0. Druhou třetinu navíc otevřeli Oilers přesilovou hru.

Dosavadní bilance kanadského týmu při hře v početní výhodě, z 80 možností využili jen deset, dávala tušit, že o velkou podívanou nepůjde. Realita ale zaskočila i největší skeptiky v hledišti. Během 58 vteřin Rieder skóre otočil a vytvořil nový rekord, vstřelit dva góly v oslabení se žádnému nováčkovi nepovedlo. Absolutní prvenství drží bývalá finská star Edmontonu Esa Tikkanen, v roce 1988 stihl stejný kousek za dvanáct sekund.

VIDEO: Podívejte se, jak Tobias Rieder vyrovnal

VIDEO: Podívejte se na druhý Riederův gól v oslabení

"Jdeme na přesilovku a chceme zvýšit náskok. A místo toho dvakrát inkasujeme. To je snad vtip," nevěřil obránce Edmontonu Andrew Ference. "Pořád děláme stejné fatální chyby a ty nás srážejí hlouběji a hlouběji do propasti," lamentoval kapitán aktuálně nejhoršího týmu, kam Edmonton přikovalo deset porážek v řadě.

Rodákem z Landshutu cloumaly jinačí emoce. "Něco takového jsem opravdu ani ve snu nečekal," glosoval pro NHL.com svůj počin jednadvacetiletý útočník. "Asi mi ještě pořád nedochází, co se stalo."

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 12. • 03:30
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
2:5
ONLINE
2. prosince
03:30
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes
Góly

Domácí: 05:37. Eberle, 44:21. Petry

Hosté: 20:36. Rieder, 21:34. Rieder, 24:53. Ekman-Larsson, 39:43. Boedker, 42:02. Erat

Sestavy

Domácí: Fasth (Scrivens) – Fayne, Ference, Petry, Klefbom, Schultz J., Nikitin – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Purcell, Arcobello, Jakupov – Pitlick, Draisaitl, Perron – Pinizzotto, Gordon, Gazdic.

Hosté: Smith (Dubnyk) – Michálek, Ekman, Larsson, Stone, Yandle, Murphy, Schlemko – Boedker, Vermette, Korpikoski – Doan, Hanzal, Rieder – Erat, Gagner, Klinkhammer – Crombeen, Vitale, McMillan.

Rozhodčí

Jackson, St. Pierre – Heyer, Cameron

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Ryan Nugent-Hopkins stíhán nováčkem Tobiasem Riederem
Ryan Nugent-Hopkins stíhán nováčkem Tobiasem Riederem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud