12. února 2015 • 04:56

Jágr: Chci v NHL hrát i příští sezonu, klidně půjdu i na zkoušku

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr a trejd? Je to žhavé téma, které bude až do 2. března, kdy končí přestupní termín, přiživovat zámořské dění. Sám hráč se na tohle téma vyjádřil i po stredečním tréninku. A znovu zopakoval: „Sám si o výměnu žádat nebudu. Ale nevím, co se stane,“ reagoval zanedlouho 43letý útočník v rozhovoru se zámořskými novináři po dnešním tréninku.



Z jeho slov se však dalo vyčíst, že by přesun spíše uvítal. Několikrát zopakoval, že by se v novém týmu spokojil i s menší rolí.

„Myslím si, že v mém věku jsem schopný hrát v jakékoliv lajně. Hokej se změnil, už to není tak, že by v elitní formaci byli ti nejschopnější hráči a v té čtvrté jenom drsňáci. Teď už většina týmů má všechny čtyři formace takové, že jsou schopné dávat góly,“ vykládala legenda, která v neděli oslaví 43. narozeniny. A teď právě v Devils prochází obdobím, kdy její vytížení kleslo.

Jágr si navíc myslí, že jeho pojetí je vhodné do play off. „Hra se změnila, už není jednoduché přecházet přes střední pásmo tím, že někoho přetlačíte. V době, kdy se hraje hodně zápasů za sebou, se všechno podstatné odvíjí u mantinelů, právě při tom se soupeř může postupem času unavit,“ naznačuje, v čem je jeho silná stránka. O konkrétních klubech, které by ho lákaly, mluvit nechtěl. Ani sám od sebe nic iniciovat nebude.

„Vždycky říkám, že to, co se má stát, je pro tebe to nejlepší,“ uvedl. Zároveň důrazně zopakoval, že chce hrát v NHL ještě v příští sezoně. „Chci tady být. Nevzdám to. A pokud bych někam měl jít jenom na zkoušku, půjdu do toho! A připravím se na to. A věřte mi, do mužstva se dostanu,“ dodal Jágr odhodlaně.

NHL je pro něj vášeň. A nechce se jí jen tak vzdát…

Zůstane Jágr v Jersey?


Generální manažer Lou Lamoriello nechce veřejně mluvit o tom, jaké má s číslem 68 aktuálně plány. Na téma Jágr pouze řekl: "Je pořád ve fenomenální kondici. Neustále sbírá body a může být nápomocný v jakékoliv roli každému týmu, pokud by k něčemu takovému mělo dojít," naťukl nenápadně téma trejdu. Víc to ale nechtěl rozebírat.

Stejně jako Jágr. Na přímou otázku od zámořského reportéra, jestli chce být vyměněný, odvětil: "Nezáleží na tom, co chci já. Život mě naučil, že někdy na tom nezáleží. Někdy to, co chci, pro mě není to nejlepší jenom proto, že si to přeju. Vždycky jsem se přesvědčil o tom, že všechno, co se stalo, bylo to nejlepší, co se mohlo stát. Cokoliv se stane, člověk musí brát, že je to to nejlepší," vykládal hvězdný útočník.

Každopádně chce teď makat na tom, aby byl nachystaný na každou eventualitu. Buď na trejd, nebo na to, že zůstane v Devils, kteří se ještě chtějí zázrakem dostat do play off. "Chci se každý den zlepšovat," zdůraznil Jágr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud