13. února 2015 • 12:05

Smutný hrdina Plekanec: Nedal gól do prázdné, Oilers dokázali otočit

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle vážně naštve... Hokejisté Montrealu odehráli kanadském derby proti Edmontonu mizerný zápas, jejich naděje dlouho držel jen brankář Dustin Tokarski. Přesto mohli domácí slavit vítězství, minutu před koncem vedli 3:2, jenže... Tomáš Plekanec po návratu z trestné lavice nedal gól do prázdné branky a Oilers 25 vteřin před koncem dokázali srovnat a v prodloužení pak strhnout výhru na svou stranu.



Plekanec si sice připsal asistenci na druhý gól Canadiens, jenže závěr zápasu by nejradši vymazal. Už vyloučení v 17. minutě třetí třetiny bylo dost frustrující. Český útočník musel na trestnou lavici za málo viděný přestupek: zdržování hry při buly.

Montreal nicméně oslabení přežil, i když v jeho závěru už hrál soupeř v šesti. A Plekanec, který právě vyrazil z trestné, se tak mohl vrhnout do úniku, na jehož konci stála opuštěná branka Edmontonu. Mělo to ovšem ještě háček – obránce Oscara Klefborna.

VIDEO | Podívejte se na Plekancovu šanci v čase 18:05

Švéd šikovně vytlačil Plekance z ideálního úhlu a jeho následnou střelu výborným zákrokem pokryl. Sám se pak stal ještě větším hrdinou, když právě jeho střelu dorážel 25 vteřin před koncem třetí části Nugent-Hopkins za Tokarskiho záda a poslal tak duel do prodloužení. V tom pak Klefborn nahrál i na vítězný gól Antonu Landerovi.

„Díval jsem, jestli jede někdo se mnou,“ vysvětloval pak Plekanec, který nebyl v nejideálnější pozici. „Hledal jsem někoho, komu bych mohl nahrát, a pak jsem se rozhodl vystřelit. Klefborna jsem před sebou viděl a snažil se ho prostřelit mezi nohama, jenže to zblokoval. Řekl bych, že jsem měl radši nahrát,“ litoval promarněné možnosti.

Bod za remízu v normální hrací době sice posunul Montreal do čela Východní konference, ale herní projev týmu kouče Michela Therriena vůbec nepotěšil. „Hráli jsme mizerně po všech stránkách. Ten bod nám vychytal Tokarski,“ uznal po zápase.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud