4. dubna 2015 • 10:44

Už jen jedna sezona? Stát se to může, připouští veterán Eliáš

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

S úsměvem se zvedli ze střídačky a radostně zamířili k Patriku Eliášovi, který právě rozhodl nájezdy proti Montrealu. Klubový rekordman v obležení hráčů New Jersey, kolikrát to fanoušci Devils od roku 1996 měli šanci vidět? To se snad ani nedá spočítat. Ale i sám dvojnásobný vítěz Stanley Cupu ví, že konec kariéry se pomalu blíží.



Bodově nejslabší ročník kariéry prožívá osmatřicetiletý hokejista. Sezonu mu kazily zdravotní patálie i bídná forma celého týmu, občas se obtížně dostával do správné herní pohody. Do konce stávající smlouvy mu zbývá jeden rok a Devils čeká mírná přestavba mužstva.

"Někteří hráči musí v příští sezoně svou hru pozvednout," řekl pro northjersey.com generální manažer Lou Lamoriello. Má na to i Eliáš? "Ano," řekl jednoznačně dlouholetý šéf mužstva.

A stejný názor má i sám útočník, kterého klub draftoval ve druhém kole v roce 1994. "Cítím, že stále můžu být tím hráčem, kterým jsem před lety býval," dodal český hokejista, který letos v 65 zápasech nasbíral 32 bodů a co se produktivity týče zažívá nejslabší ročník v zámoří.

VIDEO: Takhle Eliáš v pátek rozhodl duel s Montrealem

V klubu je sice v bodování třetí, přesto ho vlastní bodová potence vůbec netěší. Devils jsou navíc třetí od konce v průměrném počtu vstřelených branek na zápas, dávají jich pouze 2,16. "Myslím, že hlavně my starší hráči v týmu dokážeme být o dost lepší. Tohle je totiž náš hlavní problém, střílíme málo branek," dodal rodák z Třebíče.

A má pravdu. Nižší počet vstřelených branek než Devils už mají jen Buffalo a Arizona, týmy ze dna ligy. Přesto o schopnostech Eiláše se v mužstvu ani nadále nepochybuje. "Vždycky byl výborný hráč a náš lídr. Teď sice tolik bodů nesbírá, ale zase výborně brání nejlepší útoky," chválil parťák Adam Henrique.

Eliášova sezona:
Zápasy: 65
Góly: 11
Asistence: 21
Body: 32
+/-: - 16
Trestné minuty: 12
Střely na bránu: 105
Vítězné góly: 1

I když si velký klubista a nejproduktivnější hráč historie Devils letošní ročník zase tak moc neužívá, bylo v něm také co slavit. V jeho průběhu totiž dosáhl na tisící bod a čtyřstý gól v NHL. Nádherné milníky ale značí, že hokejistu už dohání stáří. Co bude až Eliášovi skončí smlouva?

"Ještě nevím. Nemyslím si, že už nastane konec kariéry, ale stát se to může," připouští zadumaný Eliáš. "Uvidíme, bude to dlouhý rok, stát se může cokoliv," dodal s tím, že v sezoně následující chce s klubem znovu do play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud