5. srpna 2015 • 14:00

Jenom náhoda, říká Mrázek o zákroku sezony. Palát už se radoval

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V televizi ve zprávách si brankář Petr Mrázek ještě jednou prohlédl svůj hvězdný okamžik, kterým v jarním 1. kole play off NHL zmrazil celou Tampu Bay a vysloužil si od serveru NHL.com ocenění za zákrok sezony. Na druhý den prozradil: „Byla to jen náhoda.“ Zároveň přiznal, že by zákrok vyměnil za postup v sérii, kterou jeho Detroit prohrál 3:4 na zápasy.



Gólman z Ostravy, který si v Detroitu postupně vybudoval pozici jedničky a v play off odchytal všech sedm zápasů Red Wings, zasáhnul hokejkou proti soupeřovu útočníkovi Brianu Boylovi. Ten už chtěl dávat do prázdné, jenže Petr Mrázek se ještě ve vzduchu přetočil a máchnutím hokejky puk odklonil.

„Ten zákrok je asi náhoda. Kdyby to jejich hráč dal kamkoliv jinam, tak je to gól. Já jsem se jen snažil mu tam dát hokejku, abych ještě zkusil něco chytit. On tu hokejku trefil,“ popsal svůj parádní počin 23letý brankář na srazu hráčů NHL s novým reprezentačním trenérem Vladimírem Vůjtkem v Brně.

Potkal se tam i s Ondřejem Palátem, který zákrok sledoval přímo ze střídačky Tampy. I on si už myslel, že puk půjde do branky.

„Měl jsem ruce nahoře a skoro jsem tam skákal radostí. No a pak tam Mráza strčil hokejku. Určitě si to ocenění zasloužil,“ uznal.

VIDEO: Podívejte se na Mrázkův zákrok:

Pro vývoj série nicméně ani Mrázkova snaha neměla velký vliv. Detroit zápas prohrál 2:5, následně Tampě podlehl i v duelu číslo sedm a z play off vypadl. Tampa naopak postoupila až do finále, kde nestačila na Chicago.

„Už to přebolelo. Týden nebo dva to trvá, takže jsem si dal volno a pak se už soustředíte na novou sezonu,“ řekl Palát.

Za minulou sezonou se speciálně neohlížel ani Mrázek. Nebýt zpráv, kde si svůj zákrok sezony prohlédl, už by si ho ani nepustil na videu.

Zajímavější je pro něho blížící se boj o místo jedničky v brance Detroitu, protože po příchodu nového trenéra bude zase začínat ze stejné startovní čáry jako všichni ostatní.

Připraví ho na to i – Ondřej Palát! Společně budou chodit na led ve Frýdku-Místku.

„S Mrázou to bude parádní příprava. Určitě mu ale neprozradím všechna místa, kam střílím, aby mě do sezony úplně neprokouknul,“ těší se Palát.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud