7. září 2015 • 09:30

Pastrňák nabral sebevědomí a těší se: Hrát s Krejčím by bylo super

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prázdniny za námi, záři v plném proudu, a to je příjemný znak pro hokejové příznivce. KHL už je pár dní v plném proudu, extraliga se rozjede tento týden a pomalu se probouzí také zámořská NHL. Na led už se vyjelo například v Bostonu, kde se naplno chystá prorazit český útočník David Pastrňák.



Devatenáctiletý mladík využil loňskou bídu Bruins ve svůj prospěch. Dlouho složený tým najednou nefungoval jak by měl, množství zranění nepřispívalo na pohodě a Boston překvapivě po letech neproklouzl do play off. Pastrňák byl jedním z mála světlých bodů sezony.

Do ligy vstoupil nebojácně, bavil diváky svým rozlétaným stylem a mladickým entuziasmem. I když sestavou trochu putoval, vždycky se našel hráč, se kterým si dokázal porozumět. S týmovou star Davidem Krejčím si vyměňovali ladné přihrávky, sedl si i s bourákem Milanem Lucicem a na konci základní části válel vedle dalšího zelenáče Ryana Spoonera.

Lucic už je z týmu pryč, v létě byl vyměněn do Los Angeles, takže možná spolupráce s ním a Krejčím tedy padá. Přesto je dobře možné, že oba Davidové skončí v útoku vedle sebe. Kouč Claude Julien minimálně Čechy v jednom útoku vyzkouší.

"Jako dva lidi ze stejné země si prostě rozumíme, a to i na ledě," řekl Pastrňák pro causewaycrowd.com. "Byl bych skutečně nadšený, kdybych s hráčem takových kvalit jako je Krejčí mohl hrát," těší se mladík na možné hokejové lekce od nejlépe placeného hráče klubu.

Do celého kempu se i tak chystá vstoupit s pokorou. Moc dobře ví, jak tvrdá je v zámoří konkurence, takže ani jeho raketový start do NHL, který byl zakončený 27 body (10+17) ve 46 zápasech mu nic nezajišťuje. "To víte, je to hokej. Nikdy nevíte, co se může stát. Musíte se soustředit sami na sebe a hlavně pořádně dřít," popisuje své současné pocity.

Co ale rozhodně Pastrňákovi pomůže bude vstup do prostředí, které už si osahal. Hráče v šatně už zná, na halu si také zvykl. To všechno by ho mělo podpořit. "Je to velký rozdíl, rozhodně se cítím sebevědomější a věřím, že mi to pomůže. Cítím se opravdu dobře," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud