Martin Tomaides
9. listopadu 2015 • 21:00

Když se hvězdy perou. Jak to umí Iginla, Krejčí či Thornton bez rukavic?

Vstoupit do diskuse
0
  • Joe Thornton ani Jamie Benn rváči nejsou. Když je ale potřeba, bitku zvládnou s klidem.Joe Thornton ani Jamie Benn rváči nejsou. Když je ale potřeba, bitku zvládnou s klidem.FOTO: Profimedia

    Bitkaři z NHL kvapným krokem mizí, rvačkám ale úplný konec nebude. Trpělivost občas dojde i hvězdám a pak je třeba shodit rukavice. O víkendu to předvedli vážený chicagský kapitán Jonathan Toews a střelec New Jersey Adam Henrique. Netradiční dvojice, ale stane se. Jaké to je, když se bijí hokejové celebrity? Server Sports Net vybral deset rvaček z posledních patnácti let a iSport přidal jednu s českým zastoupením.

  • Jarome Iginla vs. Vincent Lecavalier

    Dvě kanadské superhvězdy na vrcholu sil se popraly ve finále Stanley Cupu v roce 2004. To se asi vidí jednou za život. Dlouholetý kapitán Calgary Jarome Iginla si za vlastní bránou vjel do vlasů s lídrem Tampy Vincentem Lecavalierem a všechno skončilo shozenými rukavicemi a legendární bitkou, ve které se rozdávaly opravdové údery.

  • Joe Thornton vs. Jonathan Toews

    Další dva Kanaďané proti sobě. Jonathan Toews se jako zástupce mladší generace vrhl na "jumbo" Joe Thorntona. A nutno říct, že i dvě devatenáctky se pobily opravdu slušně, s lepším výsledkem pro podstatně většího centra ze San Jose. Toewsovu odvahu je ale třeba ocenit.

  • Ryan Kesler vs. Corey Perry

    Teď jsou spoluhráči, ale dlouho tomu tak nebylo. A bitvy Anaheimu s Vancouverem díky tomu bývaly pěkně vyhrocené. To celé jde poznat i z termínu rvačky, jenž se odehrála ještě v přípravě a tam zrovna hvězdní hráči nemají moc důvodů se prát.

  • Brandon Dubinsky vs. Sidney Crosby

    I Crosby, který za sebou má historii otřesů mozku, se dokáže s chutí pobít. Na jaře se zapletl s Brandonem Dubinskym z Columbusu, který ho dohrál u mantinelu a díky vzájemné bitvě těchto dvou týmů v předchozím play off mohlo jít také o vyřizování účtů. Domácí star šla první k ledu, sklidila ale i tak velké ovace.

  • Pavel Dacjuk vs. Corey Perry

    I čtyřnásobný vítěz ceny pro nejslušnějšího hráče NHL se dokáže poprat. Na startu sezony 2010/11 vyprovokoval ruského ekvilibristu anaheimský prudič Corey Perry. Miláček domácího publika si překvapivě vedl velmi slušně, rozdal několik úderů a se štěstím ještě usadil lídra Ducks na led. Prodej jeho dresů v Joe Louis Areně určitě po tomto incidentu ještě stoupl.

  • Jarome Iginla vs. Jamie Benn

    Poslední vítěz kanadského bodování Jamie Benn byl v době konání rvačky teprve jedenadvacetiletým zelenáčem. To Iginla patřil mezi nejlepší silové útočníky ligy a pustit se s ním do bitky, to vždycky chtělo pořádnou porci odvahy. Tu Benn sebral a načal boj několika přesnými údery a byl to jeho soupeř, který ze situace odcházel s krvavým šrámem pod okem.

  • Shea Weber vs. Ryan Kesler

    Parametry a muskulatura předurčují Webera k tomu, aby byl obávaným bijcem. V Nashvillu ale jeho rukavice hozené na ledě neradi vidí, přece jen jde o nejlépe placeného hráče klubu a klíčového beka. Ale když je třeba, Weber se neptá. A před lety to odnesl americký útočník Kesler, kterého si soupeř slušně podal.

  • Joe Thornton vs. Drew Doughty

    Tyhle dva týmy se opravdu nemají v lásce a doložila to i rvačka netradiční dvojky. Thornton využil zkušeností z rohovnických soubojů a obránci rivala solidně naložil. Ten mohl být rád, že nedopadl podstatně hůře.

  • Ryan Getzlaf vs. Shane Doan

    Oba kapitáni se na sebe vrhli po strkanici v brankovišti Arizony a poslední šťouchanec Doana skutečně nastaroval. Getzlaf se snažil, ale spíš se bránil tomu, aby ho naštvaný Kojot slušně nepokousal. Doan i ve 38 letech předvedl, že je obávaným hráčem.

  • David Krejčí vs. Mike Cammalleri

    Svou první bitku v NHL si Krejčí odbyl přímo proti nejnenáviděnějšímu soupeři z Montrealu. Proti němu se postavil třicetigólový střelec Mike Cammalleri. Ten sice českého hokejistu nakonec přetlačil a položil na led, sám ale odešel do šatny s tváří od krve. Jako vítěze vyhlásili fanoušci serveru hockeyfights.com českého útočníka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud