6. ledna 2016 • 08:41

Jágr? Je starší než ostatní, ale jeden z nejlepších, říká hvězdička

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Šestnáct výher z posledních devatenácti utkání dělá z mužstva Floridy postrach současné NHL. Ani Buffalo nedokázalo rozjetý stroj na vítězství zastavit a schytalo debakl 5:1. Brankový koncert načal svou čtrnáctou trefou sezony a čtvrtou brankou v posledních třech zápasech útočník Jaromír Jágr.



Jubilejní desátá výhra v řadě byla kombinací šikovnosti a píle. Góly si totiž mezi sebe rozdělily formace těch, od kterých se to čeká a pak těch, kteří jsou v týmu hlavně na černou práci. Čtvrtý útok Panthers vstřelil důležité góly číslo 2 a 3.

"Občas to štěstí sedne i na nás kluky ze čtvrté brázdy," usmíval se po zápase útočník Derek MacKenzie, který obstaral ve 29. minutě vítěznou branku a na tu následující nahrál Corbanu Knightovi. Parta hokejových dělníků si tak rázem vysloužila pochvalu od trenéra Gerarda Gallanta.

VIDEO: Jágr otevřel skóre zápasu v Buffalu

"Práce naší čtvrté formace měla tentokrát na výsledek velký dopad. Když chcete dlouhodobě vítězit, potřebujete body od všech útoků a oni dnes přidali hned dva a k tomu odvedli svou tradiční práci," chválil pro NHL.com Gallant, muž, který byl nedávno u Panthers oceněn novým kontraktem.

Jinak byli střelci tradiční. Hlavní hvězdou zápasu se stal křídelník první formace Jonathan Huberdeau, který po slabším vstupu do sezony konečně odvádí to, co si od něj tým žádá. Dvaadvacetiletý kanadský útočník nejdříve v první třetině parádně připravil střeleckou pozici pro Jágra a v 57. minutě sám zvyšoval na 4:1. Připsal si tak čtvrtý dvoubodový zápas během posledních sedmi utkání.

Klubové bodování Floridy:
1. Jágr - 29 bodů (14+15)
2. Huberdeau - 27 bodů (5+22)
3. Barkov - 27 bodů (11+14)
4. Jokinen - 24 bodů (7+17)
5. Trocheck - 23 bodů (11+12)

Svou pátou trefu zaznamenal z brejku a ukázal klid a víru v sebe sama. Přesnou tou se teď Panthers prezentují. Brankář Buffala Linus Ullmark proti jeho sebevědomé kličce neměl šanci. "Na ledě se teď prostě bavíme. Zkusil jsem kličku a vyšlo to," popisoval hladce průběh gólové situace nováček roku 2013.

Že se poslední dobou na hřišti cítí jako doma ukazoval Huberdeau už od začátku bitvy proti Sabres. Jágrův gól připravil díky své rychlosti a šikovnosti. V útočném pásmu na sebe natáhl několik protihráčů a našel zcela volného českého útočníka, který pálil z první. Za tenhle pas si pak vysloužil i pochvalu od trenéra a hezké slovo určitě ztratil i jeho velezkušený parťák, který zakončil bez mrknutí oka. Ale tomu už se Huberdeau ani nedivil.

Historická tabulka střelců:
1. Wayne Gretzky - 894
2. Gordie Howe - 801
3. Brett Hull - 741
4. Jaromír Jágr - 736
5. Marcel Dionne - 731

"Víte, člověk by mohl říct, že je těžké uvěřit tomu, že ve 43 letech hraje stále tak skvěle, ale já ho znám. Takže pro mě to není těžké," smála se trojka draftu z roku 2011. "Sice je starší než všichni ostatní v lize, přesto stále patří k těm nejlepším," chválil Huberdeau.

To v Buffalu bylo podstatně smutněji. Sabres prohráli popáté v řadě a v šatně bylo dusno. "Od začátku jsme se nesoustředili. Cítím se trapně, takhle rozhodně hrát nechceme," zlobil se jediný úspěšný střelec a nejproduktivnější hráč mužstva Ryan O´Reilly.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 1. • 01:00
Buffalo Sabres
Buffalo Sabres
1:5
ONLINE
6. ledna
01:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 22:44. O'Reilly

Hosté: 09:45. Jágr, 28:54. MacKenzie, 45:35. Knight, 56:06. Huberdeau, 58:39. Pirri

Sestavy

Domácí: Ullmark (Johnson) – Ristolainen, Gorges "A", Bogosian, McCabe, Franson, Colaiacovo – Reinhart, O'Reilly "A", Kane – Girgensons, Eichel, McGinn – Gionta "C", Larsson, Moulson – Legwand, Schaller, Foligno

Hosté: Luongo (Montoya) – Gudbranson, Campbell "A", Ekblad, Kulikov, Petrovic, Mitchell "C" – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen – Shaw, Trocheck, Pirri – Knight, MacKenzie "A", Howden

Rozhodčí

Dan O’Halloran, Dean Morton – Greg Devorski, Steve Miller

Stadion

First Niagara Center, Buffalo

Návštěva

18.560 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Buffalo - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud