14. ledna 2016 • 09:20

Nakopali nám zadky, zní z kabiny Jágrovy Floridy po výprasku 0:6

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Prázdné výrazy v šatně a k tomu jedna velká nula. Poprvé od 12. prosince odcházeli hokejisté Floridy ze zápasu bez bodového zisku a teprve podruhé v sezoně bez vstřelené branky. Po nedávné dvanáctizápasové sérii výher by to tolik mrzet nemuselo, ale výsledek na ledě Calgary mrazil. Panthers prohráli 0:6 a bylo to především díky devatenáctiletému Samu Bennettovi. Talentovaný útočník vstřelil hned čtyři branky.



Stačilo 56 vteřin hry a Floridě bylo jasné, že na horkém ledě v Calgary to nebude mít jednoduché. Uzdravený Jiří Hudler servíroval kotouč před bránu, Bennett pálil a skóre se změnilo dřív, než se stihli všichni diváci v hale usadit.

Když Bennett ve 13. minutě prokličkoval útočným pásmem a blafákem zamířil za záda brankáře Roberta Luonga, na kostce už svítilo skóre 3:0 a Panthers byli pomalu zralí na návštěvu psychologa. Ale to nebylo všechno pro prvních dvacet minut. V čase 17:01 nehlídaný štírek dorážel a zakončil hattrick!

"Pro moje sebevědomí to je důležité. Vím, že mám na to, abych tuhle ligu hrál a teď jsem udělal další krok vpřed," řekla čtyřka draftu 2014, která se v devatenácti letech a 207 dnech stala nejmladším střelcem hattricku v historii Flames.

Ale utrpení Panthers ještě nebyl konec. Do druhé části hry naskočil v bráně soupeře náhradník Al Montoya a ani on čisté konto neudržel. Inkasoval dvakrát, podruhé znovu po vydařené individuální akci Bennetta, kterou načal Hudler.

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Florida

"Je legrační, jak se věci někdy vyvíjí. Občas máte pocit, že některé vaše šance prostě musí skončit v bráně a není tomu tak. A pak přijde zápas jako ten dnešní, kdy tam spadne všechno," vykládal pro NHL.com calgarský nováček.

Ten se svým výkonem zapisoval do dějin. Stal se teprve druhým nováčkem NHL, který za posledních 16 let dokázal vstřelil 4 branky v jednom utkání. Tím předchozím byl mimochodem Tomáš Hertl. Na klubové úrovni je třetím v historii (za Joem Nieuwendykem a Jiřím Hrdinou), jenž něco takového dokázal.

A co vlastně kabina opačného mužstva? Porážka byla krutá, ale svěřencům Gerarda Gallanta se možná i maličko ulevilo. Poslední týdny byli Panthers nejžhavějším týmem ligy, jejich vítězná série se hojně probírala a každý se proti nim chtěl vytáhnout. Sami hráči navíc cítili, že jejich výkony nebyly podle představ.

"Je to dobře. Myslím si, že každý z nás nemá z našich výkonů v posledních čtyřech pěti zápasech dobrý pocit. Potřebovali jsme to," řekl obránce Erik Gudbranson, který se nebál ani ostřejších slov.

"Ke konci naší série se v naši hře začala trochu objevovat arogance. Takže teď jsme spadli zase zpátky na zem. Nakopali nám zadky. Zasloužili jsme si to," prohlásil pokorně kanadský zadák.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 1. • 03:30
Calgary Flames
Calgary Flames
6:0
ONLINE
14. ledna
03:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 00:56. Bennett, 05:52. Gaudreau, 12:01. Bennett, 17:01. Bennett, 33:20. Raymond, 59:36. Bennett

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hiller (Rämö) – Giordano, Brodie – Russell, Hamilton – Engelland, Wideman – Gaudreau, Monahan, Ferland – Bennett, Backlund, Hudler – Raymond, Granlund, Jones – Bollig, Stajan, Jooris. Trenér: Bob Hartley.

Hosté: Luongo (21. Montoya) – Mitchell, Petrovic – Campbell, Gudbranson – Kulikov, Kampfer – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Pirri, Bjugstad, Shaw – Knight, MacKenzie, Thornton. Trenér: Gerard Gallant (Mike Kelly)

Rozhodčí

Meier, Rooney – Cameron, Gibbons

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Mladíček Sam Bennett se stal nejmladším autorem hattricku v klubové historii, navíc přidal i čtvrtou branku
Mladíček Sam Bennett se stal nejmladším autorem hattricku v klubové historii, navíc přidal i čtvrtou branku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud