26. února 2016 • 09:37

Nechutně skvělý! NHL žasne nad Neuvirthovým zásahem z nebes

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Zákrok sezony!" křičí hned z první stránky velký banner na stránkách nhl.com. Autor? Michal Neuvirth. Český brankář Philadelphie v posledních sekundách nočního zápasu s Minnesotou po tygřím skoku hokejkou udržel puk před brankovou čárou a Flyers uhájili vedení 3:2.



Nešťastným střelcem byl Charlie Coyle, který už v rauši zvedal ruce. Předčasně, chvilkovou naději 23letému Američanovi dali rozhodčí, kteří šli celou situace přezkoumat na video. Po chvilce rozpažili, kotouč v brance nebyl. Wild se vyrovnání 2,6 vteřiny před koncem normální hrací doby nedočkali a Wells Fargo Center dunělo nadšeným křikem fanoušků v oranžovém.

"Cítil jsem, že mi puk narazil do madla hokejky, ale nebyl jsem si jistý, zda ještě před čárou, nebo až za ní," popisoval úžasnou loupež Neuvirth. "Někdy se mi něco takového povede při tréninku, v zápase to ale bylo poprvé. Jsem rád, bylo to hodně důležité, je to jeden z mých nejlepších zákroků v kariéře. Nevzdávám se, nikdy," hlásil 27letý brankář.

VIDEO: Podívejte se na zákrok sezony Michala Neuvirtha

Nadšený byl i trenér Philadelphie Dave Hakstol. "Sakra úžasný zákrok, který přišel ještě v tak klíčovém momentu pár vteřin před koncem. Ze střídačky jsem neměl úplně dobrý výhled, takže jsem byl hodně zvědavý na video. Opakované záběry na kostce ale mluvily jasně," liboval si kouč Flyers, který přitom po minulém utkání Neuvirthovi spílal.

"Brankář Caroliny byl jinde," setřel Hakstol Neuvirtha za vyrovnávací gól na 1:1, který špatnou rozehrávkou zpoza branky daroval Joakimu Nordströmovi. Hurricanes utkání vyhráli 3:1. I přes chybu ale rodák z Ústí nad Labem dostal důvěru i proti Wild.

Nadšení spoluhráči, hořký soupeř

"Po záběru z první kamery jsem si ještě nebyl jistý. Další už ale mluvily jasně a já věděl, že jsem to chytil," vyprávěl před novináři Neuvirth. "Jsem nadšený. Před zápasem jsme v kabině seděli a říkali si, že potřebujeme zvítězit. Podařilo se a já mám skvělý pocit. Výkon ale musíme potvrdit v sobotu proti Arizoně," přemýšlel už o příštím soupeři autor 24 zákroků.

Z Neuvirtha a jeho skoku byli vzrušení i spoluhráči. "Bylo to neuvěřitelné," hlásil autor první branky zápasu Sam Gagner. "Prostě hodně nechutný zákrok, absolutně velkolepý," nešetřila superlativy první hvězda zápasu.

Stejné pocity samozřejmě nesdíleli hráči Minnesoty, frustrovaný útočník Coyle především. "Co na to říct, hezký, ale šťastný zákrok. Chyběly mi milimetry, měl jsem to trefit lépe," mrzelo borce, který v 61 zápasech letos nasázel 18 gólů.

"Byli jsme blízko alespoň bodu, jsem zklamaný. Takové ztráty se na konci základní části sčítají, snad nás to nebude mrzet," zadoufal trenér Minnesoty John Torchetti, který je s Wild v Západní konferenci na devátém místě, čtyři body za osmým Coloradem.

Philadelphia, které k výhře 3:2 pomohl asistencí i Jakub Voráček , je na Východě jedenáctá, tři body za držiteli druhé divoké karty z Pittsburghu.

Michal Neuvirth v brance Philadelphie skáče po střele Charlieho Coylea z Minnesoty
Michal Neuvirth v brance Philadelphie skáče po střele Charlieho Coylea z Minnesoty

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud