19. dubna 2016 • 20:00

Krása základní části. V TOP 10 nejhezčích akcí NHL nechybí Neuvirth

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Michal Neuvirth se blýskl skvělým zákrokemMichal Neuvirth se blýskl skvělým zákrokemFOTO: Profimedia.cz

    Boje o Stanley Cup teď zajímají hokejové zámoří, ale základní část také není zapomenuta. Televizní kanál TSN vybral desítku těch nejhezčích akcí a nezapomněl zahrnout také jednoho Čecha. Mezi finesy ročníku 2015/16 se vešel brankář Michal Neuvirth z Philadelphie a jeho kouzelná lapačka.

  • 10. Alexandr Ovečkin (Washington)

    Stačilo pár dní nové sezony a dorazil adept na jednu z akcí roku. Alexandr Ovečkin hned v říjnu předvedl tuto gólovou lahůdku. Tentokrát to nebyla žádná dělovka, na kterou jste u ruského hokejisty zvyklí, ale parádní prohození puku mezi nohama a zesměšnění obrany Devils. "Za tohle si člověk s chutí zaplatí," řekl po utkání spoluhráč Jason Chimera.

  • 9. Nazem Kadri (Toronto)

    Hladce si nejen s obranou, ale vlastně s každým, kdo byl v cestě, pohrál útočník Nazem Kadri. A hráči Philadelphie mohli pouze přihlížet. Jedním z pokořených byl také český bek Radko Gudas, který pak sledoval přihrávku na Petera Hollanda a gól v síti Flyers.

  • 8. Anthony Duclair (Arizona)

    Svou první celou sezonu odehrál v NHL nováček Anthony Duclair z Arizony a bylo vidět, že studem rozhodně netrpí. V lednu proti Nashvillu s klidem vytáhl populární Forsbergovu kličku. Na 20 let hodně slušné.

  • 7. Jonathan Quick (Los Angeles)

    Jonathan Quick každý rok s blížícími se vyřazovacími bojy zvyšuje svou výkonnost o další level. Už na konci března byl viditelně ve výtečné formě a přesvědčil o tom útočníka Logana Coutureho ze San Jose. Ten jen nechápavě kroutil hlavou.

  • 6. Sam Bennett (Calgary)

    V pouhých devatenácti letech zažil Sam Bennett jeden z nejvydařenějších večerů kariéry. Při demolici Floridy 6:0 se stal třetím nejmladším hráčem historie, který dokázal v jednom utkání vstřelil čtyři branky. "Už od začátku zápasu po ledě létal. Mám z něj radost, byl to výborný výkon," řekl kouč Bob Hartley. Podívejte se na všechny Bennettovy góly.

  • 5. Michal Neuvirth (Philadelphia)

    Soupeř už zvedal ruce nad hlavu, tohle byl prostě zákrok ze sady neskutečných. To se Michalu Neuvirthovi skutečně povedlo. "Někdy se mi něco takového povede při tréninku, v zápase to ale bylo poprvé. Jsem rád, bylo to hodně důležité, je to jeden z mých nejlepších zákroků v kariéře. Nevzdávám se, nikdy," hlásil 27letý brankář.

  • 4. Joel Armia (Winnipeg)

    Finský nováček Joel Armia zatím do ligy spíše nakoukl, odehrál zhruba půlku sezony a vstřelil jen čtyři branky. Ale ta jedna stála za to. V divizní bitvě s našlápnutým Dallasem si pohrál s dvojnásobným vítězem Stanley Cupu Johnnym Oduyou a zakončil za záda krajana Kariho Lehtonena.

  • 3. Jake Allen (St.Louis)

    V hlavní roli lapačka. Brankář Jake Allen ze St.Louis byl proti Chicagu v hodně prekérní situaci, ale zvládl ji tak, že mu v žebříčku povedených akcí vynesla bronzovou medaili. Slovenský útočník Marko Daňo byl hodně blízko gólu, ale...

  • 2. Jevgenij Malkin (Pittsburgh)

    Naprostá hokejová extratřída. Jevgenij Malkin nejdřív šikovně obral o puk obránce Oscara Klefboma z Edmontonu, který chtěl založit útok a obratem s pukem zamířil na bránu Oilers a před smrtícím zakončením pod víko ještě vystřihl luxusní kličku. A ještě k tomu ta skromnost! "Není to těžké, to si jen myslíte. Prostě se rozjedete, otočíte a vystřelíte, víte?" řekl s klidem o své trefě.

  • 1. Connor McDavid (Edmonton)

    Sezona Edmontonu byla poznamenaná zraněním Connora McDavida. Poslední jednička draftu dohrála na začátku listopadu a do hry se vrátila až o tři měsíce později a dopad byl ohromný. To se ukázalo hned v jeho prvním utkání po návratu, proti Columbusu zaznamenal tři body, včetně toho, který mu vynesl prvenství v anketě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud