11. května 2016 • 09:39

Hrdinou na moment. Útočník Washingtonu vytáhl zázračný zákrok

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl být naprostým hrdinou. Útočník Jay Beagle se štěstím vytáhl zázračný zákrok v prodloužení šestého utkání proti Pittsburghu a zachránil tak tým od vyřazení. Bohužel pro něj byla radost jen chvilková, Pens stejně o chvíli později rozhodli, vyhráli 4:3 a celkově 4:2 na zápasy a postupují do finále konference. Beaglovu parádu si přesto musíte vychutnat.



Fanoušci zvedali ruce nad hlavu, komentátoři ve studiu nechápali, střelec Patric Hörnqvist stál jako opařený. Co se to sakra stalo? Brankář Braden Holtby byl v 63. minutě už překonaný, jenže jeho kolega Jay Beagle byl prostě mužem, který stál v pravou chvíli na pravém místě.

VIDEO: Beagle a jeho neskutečný zákrok

Přesto šťastná chvíle pro Capitals byla jen oddálením blízkého skonu. Nejlepší tým základní části jen o pár minut později inkasoval gól, který ho po nejlepší sezoně historie zanechal ve 2. kole bojů o Stanley Cup. A Pittsburgh po třech letech poslal mezi čtyřku nejlepších.

"Pořád nejsem schopen najít vhodná slova, jsem z toho furt jako opařený," řekl střelec vítězné branky z 67. minuty Nick Bonino.

Přitom zápas byl pro Pittsburgh lehkou jízdou na horské dráze. Domácí vedli 3:0, jenže sami si situaci zkomplikovali například ve třetí třetině. To postupně Chris Kunitz, Nick Bonino a Ian Cole v rozmezí dvou minut putovali na trestnou lavici za vyhození kotouče do hlediště! A Capitals toho využili ke srovnání na 3:3.

Jenže o přestávce promluvil hráčům v šatně do duše kapitán Sidney Crosby a brzy poté bylo rozhodnuto. Zklamání tedy zavládlo v partě hostí. "Je to další promarněná šance. Ale jsem hrdý na můj tým a spoluhráče. Bohužel jsme to znovu nezvládli a je to nanic," řekl ruský kanonýr Alexandr Ovečkin .

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Washington

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 5. • 02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
4:3
ONLINE
11. května
02:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 05:41. Kessel, 27:00. Kessel, 27:38. Hagelin, 66:32. Bonino

Hosté: 38:40. Oshie, 47:23. Williams, 53:01. Carlson

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Letang, Domoulin, Daley, Määttä, Lovejoy, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Fehr, Malkin (A), Kunitz (A) – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Cullen, Kühnhackl

Hosté: Holtby (Grubauer) – Orpik (A), Carlson, Niskanen, Alzner, Chorney, Orlov – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Burakovsky, Bäckström (A), Johansson– Williams, Beagle, Chimera – Wilson, Richards, Winnik

Rozhodčí

Dwyer, Furlatt – Amell, Racicot

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18 650 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud