9. června 2016 • 19:15

Legenda NHL si stěžuje na chlupáče ze San Jose: Nevidí přes vousy puk

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně zarostlé tváře patří k vyřazovací části NHL, ale to, co dorostlo na bradě Joe Thorntonovi a Brentu Burnsovi už trochu připomíná styl motorkářského gangu. Opory San Jose mají skutečně stylovou vizáž, oba se mimo jiné svěřili, jak zručně musí zacházet s hřebeny či olejem, aby vše vypadalo tak, jak má. Ne všechna pozornost je ale pozitivní, třeba pětinásobný vítěz Stanley Cupu s Montrealem Guy Lafleur je přímo nešťastný.



Čtyřiašedesátiletý Lafleur je legendou kanadského hokeje a jednou z největších osobností tradičního klubu Montreal Canadiens. Doteď mu patří několik klubových rekordů, v dobách aktivní kariéry tvořil i ty ligové. Jeho slovo má váhu. A s dvojicí Thornton - Burns má velký problém.

"Je to ostuda, vůbec se mi to nelíbí a je to i špatná image pro celou NHL," přišel pro SportsNet s ostrou kritikou dvou Kanaďanů trojnásobný vítěz kanadského bodování.

Lafleur se nechtěl opřít přímo do letité tradice ochulpených tváří, která koresponduje s dobami dřívějšími a s pověrčivostí, která ke sportovcům zkrátka patří. Duo Sharks své vousy totiž pěstuje dlouhou dobu.

"Vousy mi nevadí, ale mít je až po břicho... Všechno by mělo mít nějaké hranice a do tohohle už by mělo zasáhnout vedení klubu," myslí si bývalý útočník Montrealu, New York Rangers a Quebecu.

A dokonce si s vtípkem přisadil, proč se Sharks ve finále nedaří a s Pittsburghem prohrávají v sérii 1:3 na zápasy. "Nedivte se, prostě nevidí na puk," smál se.

Nutno říct, že body od opor San Jose v klíčových zápasech kriticky chybí. Burns měl před finále na svém kontě v 18ti zápasech exkluzivních 20 bodů, Thornton ve stejném počtu utkání 18. Proti Pittsburghu ale oba dva nasbírali pouhé dvě nahrávky...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud