Adam Sušovský
4. července 2016 • 12:24

Radulov a další boháči. Které přestupy zatím v NHL nejvíce zaujaly?

Vstoupit do diskuse
0
  • Které velké tváře přes víkend měnily dres?Které velké tváře přes víkend měnily dres?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Telefony drnčí, jednání jsou v plném proudu. Je to pořádný blázinec. Kluby NHL od pátku podepisují smlouvy s novými hráči a investovaná částka do nových kontraktů se už přibližuje hranici 400 milionů dolarů. Největší pozdvižení přinesl Montreal, který zariskoval a nasypal pořádný balík potížistovi Alexandru Radulovovi. Miliony si ale vydělají i další. Deník Sport vybral dosud nejzajímavější přestupy léta.

  • Alexander Radulov (CSKA Moskva - Montreal)

    Alexander Radulov to napotřetí zkusí v NHLFoto Michal Beránek (Sport)

    Délka smlouvy: 1 rok
    Plat: 5,7 milionu dolarů na sezonu

    Je to risk, však se na něj zkuste zeptat v Nashvillu a neuslyšíte tam hezkého slova. Radulov nemá v zámoří dobrou pověst, o to víc šokovala zpráva, že míří z Ruska do Montrealu. Canadiens s ním podepsali smlouvu na jeden rok a zaplatí mu 5,7 milionu dolarů! Svědčí to o tom, že Radulov získá roli stěžejního muže týmu. Vynikající útočník bude ale pod obrovským tlakem zejména proto, jaká minulost ho do Kanady doprovází. V roce 2008 zamával Nashvillu a navzdory platnému kontraktu prchnul hrát hokej do Ufy. Když se po čtyřech letech na konci sezony s velkou pompou vrátil, vedení klubu ho během play off vyřadilo z kádru kvůli porušení životosprávy. Teď to Radulov ve slavné lize zkusí potřetí.

  • Lee Stempniak (Boston - Carolina)

    Lee Stempniak začal sezonu v New JerseyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Délka smlouvy: 2 roky
    Plat: 2,5 milionu dolarů na sezonu

    Kariéra třiatřicetiletého útočníka byla ještě loni v létě na odpis. Hráče, který za sedm a půl sezony vystřídal v NHL neuvěřitelných deset angažmá, nikdo nechtěl. Až na poslední chvíli jej za 850 tisíc dolarů angažovalo New Jersey a byla to hotová výhra v loterii, zřejmě nejpovedenější podpis sezony. Stempniak střílel góly a pravidelně bodoval i po výměně do Bostonu, zkrátka zažil nejlepší sezonu kariéry (51 bodů), díky které byl o něj zase zájem. A hlavně si ještě vydělá slušné peníze. Ze zástupu klubů Stempniak zvolil Carolinu. Podepsal smlouvu na dva roky s ročním příjmem 2,5 milionu dolarů. V jeho pozici i věku hotový jackpot!

  • Loui Eriksson (Boston - Vancouver)

    Loui Eriksson opouští Bruins po třech sezonáchFoto ČTK/AP

    Délka smlouvy: 6 let
    Plat: 6 milionů dolarů za sezonu

    Plán Vancouveru je naprosto čitelný: najít někoho, kdo bude těžit ze souhry bratrské dvojice Sedinů. Radim Vrbata to v minulé sezoně nedokázal, tak padla volba na jejich švédského kamaráda Louie Erikssona. Je z toho možná nejzajímavější smlouva víkendu. Třicetiletý útočník si s ní přijde na pěkný ranec, během příštích šesti let si v organizaci Canucks vydělá průměrně 6 milionů dolarů. Jeho úkol je jasný: musí střílet góly. Loni jich v Bostonu dal třicet, ale ví, že umí i víc. Jeho maximum v NHL je 36 branek, se Sediny v jedné formaci by i tuhle metu mohl atakovat. Souhru si švédské trio může nacvičit ještě před začátkem sezony na Světovém poháru.

  • Thomas Vanek (Minnesota - Detroit)

    Thomas Vanek moc v Minnesotě nezaujalFoto Reuters / Brad Rempel-USA TODAY Sports

    Délka smlouvy: 1 rok
    Plat: 2,6 milionu dolarů

    Kdysi se do Hockeytownu chodilo za odměnu. Rakušan Thomas Vanek však získal smlouvu v Detroitu poté, co prožil nejhorší sezonu kariéry (pouze 41 kanadských bodů) a byl v Minnesotě dokonce podruhé v kariéře vyplacen ze smlouvy. Detroit mu nenabídl málo, ale jednoletou smlouvou nemá ani jedna strana co ztratit. Red Wings věří, že Vanek zacelí zkušenostmi díru po odchodu Pavla Dacjuka, rakouský útočník má ve dvaatřiceti letech zase manažerům připomenout, že v NHL ještě neřekl poslední slovo. Od roku 2013 a výměny z Buffala totiž prošel čtyřmi kluby a naposledy v Minnesotě zrovna nezářil.

  • Eric Staal (Carolina - Minnesota)

    Eric Staal zůstal v New Yorku jen na několik týdnůFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Délka smlouvy: 3 roky
    Plat: 3,5 milionu dolarů za sezonu

    Zažil tvrdý sešup, pád na zem. A svoje finanční představy musel Eric Staal pořádně upravit. Carolina, s níž vyhrál jednou Stanley Cup, jej na jaře po dlouhých dvanácti letech vyměnila do Rangers. V pětadvaceti zápasech tam ale posbíral jen šest bodů, a to je na hráče jeho formátu málo. Možná i proto musel Staal na trhu ustoupit ze svých požadavků a platově nejspíš ze všech nejvíc ostrouhá. Ještě loni vydělával téměř deset milionů dolarů, teď si v Minnesotě přijde jen na 3,5 milionů. Odměnou mu bude angažmá v týmu s velkými ambicemi. Na soupisce má zacelit díru po Thomasi Vankovi a společně s hvězdami Zachem Parisem a Ryanem Suterem konečně dotáhnout Wild za Stanley Cupem.

  • Andrew Ladd (Chicago - NY Islanders)

    Andrew Ladd už předvedl svůj nový dresFoto Twitter.com/@aladd16

    Délka smlouvy: 7 let
    Plat: 5,5 milionu dolarů za sezonu

    Jsou týmy, které posilují. Jsou týmy, které mlčí. A jsou také týmy, které po otevření trhu bolestivě krvácejí. Newyorští Islanders na jaře postoupili do druhého kola play off, což byla nejlepší sezona klubu od roku 1993. Po ní však počítají ztráty. Tým o víkendu opustila útočná esa Frans Nielsen a Kyle Okposo. Tenhle borec je má nahradit. Andrew Ladd, který dohrával sezonu v Chicagu, přichází s vizitkou útočníka, co umí nastřílet přes pětadvacet branek, a v Brooklynu se teď hodlá usadit do konce kariéry. Třicetiletý křídelník podepsal smlouvu na sedm let a vydělá si 5,5 milionu dolarů za sezonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud