Jan Barák
30. listopadu 2016 • 09:44

Nový trenér, staré pořádky. Z Jágra je u vytržení i Rowe: Byl neskutečný!

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodík. Tolik vydolovali v nočním zápase NHL v jedné z nejnedobytnějších tvrzí v NHL hokejisté Floridy, v United Center v Chicagu padli 1:2 po samostatných nájezdech. Drezury panteří smečky se poprvé chopil bývalý generální manažer Tom Rowe, který zkraje týdne nahradil odvolaného kouče Gerrarda Gallanta. Po zápase se na něj sesypali novináři a začala rychlopalba otázek. "Co říkáte na Jágra?" Ano, ani tento dotaz nemohl chybět.



Pro 60letého Američana byla přetahovaná s Blackhawks, kteří jsou na domácím ledu čtvrtým nejlepším týmem ligy s bilancí devíti výher a tří porážek, prvním duelem, který vedl v NHL jako hlavní trenér. "Chci hrát jako Pittsburgh, podívejte se, co vloni dokázali. Náš tým je stvořen k rychlosti a kombinaci," vytyčil Rowe před utkáním smělý cíl.

Odvážná slova? Možná ne, Florida odehrála dobrý zápas, domácí přestřílela 39:33 a nebýt famózního Coreyho Crawforda v brance Chicaga, první hvězdy zápasu, brala by dva body.

"Užil jsem si to, byla ta opravdu zábava. Mám štěstí, že mám na Floridě k ruce úžasné spolupracovníky a chlapci v kabině mě taky přijali velmi dobře, těšilo odborníka, který před funkcí GM u Panthers působil především v nižších amerických soutěžích a po letecké tragédii křísil v KHL Lokomotiv Jaroslavl.

"Těžký zápas, jsem ale na kluky velmi pyšný. Hráli výborně, po dvou třetinách drželi stav 0:1, který nám stále dával reálnou šanci vyhrát. Pak jsme vyrovnali, nakonec odjeli s bodem, musím ocenit všechny své hráče za snahu," chválil po utkání své svěřence Rowe, majitel 357 startů v NHL a bývalý šikovný útočník.

Chvalozpěvy na veterána Jágra

Zápas do prodloužení a samostatných nájezdů nasměroval po 35 vteřinách závěrečné třetiny Jaromír Jágr. Pro 44letého veterána byla dorážka z přesilové hry čtvrtým gólem v sezoně (4+8), Jágr bodoval ve třetím utkání v řadě.

"Co říkám na Jágra? Výborná otázka, trošku jsem ji čekal," smál se Rowe a pokračoval. "Jágr byl neskutečný. V této hale, ve velké rychlosti, v jaké se tento zápas hrál, si vedl výborně. Opravdu, musím říct, že byl až neskutečný, výborně se vracel a pomáhal v defenzivě," smekl Rowe před českým útočníkem, kterého nechal hrát v první lajně.

VIDEO: Podívejte se na čtvrtý gól Jaromíra Jágra v ročníku

"Je mi velkým potěšením mít takového hráče v týmu, je to budoucí člen síně slávy," dodal na adresu borce se 1652. starty v soutěži (dělený čtvrtý s Markem Recchim) Rowe a chválil i další tradiční opory.

"Luongo byl výborný, stejně tak Barkov, ten byl dokonce úžasný. Za zápas jsme vyprodukovali 39 střel, což je proti jednomu z nejlepších týmů v lize dobrý počin, na naší hře jsem viděl spoustu pozitivních věci."

První vystoupení pod novým šéfem střídačky potěšilo i obránce Floridy Aarona Ekblada. "Všichni cítíme, že jsme na správné cestě, přestože události předchozích dní byly velmi krušné. Myslím, že se posouváme dopředu a na výkonu, který jsme dnes předvedli, můžeme stavět," řekl kanadský zadák.

Floridě patří v aktuální tabulce Východní konference až 12. příčka, další zápas čeká na Jágra a spol. v noci ze čtvrtka na pátek v Detroitu.

Počet odehraných utkání v NHL:

1. Gordie Howe - 1767
2. Mark Messier - 1756
3. Ron Francis - 1731
4. Mark Recchi - 1652
4. Jaromír Jágr - 1652
5. Chris Chelios - 1651
6. Dave Andreychuk - 1639
7. Scott Stevens - 1635

Jaromír Jágr skóroval v prvním utkání Floridy po změně trenéra a pomohl týmu k zisku bodu za prohru v Chicagu 1:2 po samostatných nájezdech.
Jaromír Jágr skóroval v prvním utkání Floridy po změně trenéra a pomohl týmu k zisku bodu za prohru v Chicagu 1:2 po samostatných nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud