2. prosince 2016 • 11:17

Kaše už je Kačer. Patří mezi naše nejlepší hráče, chválil po gólu kapitán

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poutavý příběh píše v zámoří český mladík Ondřej Kaše. Tým Anaheim Ducks ho draftoval v roce 2014 ze 205. pozice a tohle jsou místa, ze kterých se drtivá většina hokejistů do NHL ani nepodívá. Ale rodák z Kadaně je teď jedním z nejslibnějších talentů v organizaci a ve čtvrtek se dočkal i prvního gólu v nejslavnější lize světa. „Je to neuvěřitelné," komentoval Kaše svou trefu, která rozhodla o výhře 3:1 nad Vancouverem.



V předchozích zápasech juniorský reprezentant předvedl své umění, dokonce uspěl v gólovém rozstřelu proti NY Islanders a na dvě branky už stihl přihrát. První trefa přišla až v bitvě číslo 8 a rovnou byla vítězná. Pamatovat si ji určitě bude také proto, že mu na ni nahrál Ryan Getzlaf. Dlouholetý kapitán mužstva, týmová legenda, vítěz Stanley Cupu, Světového poháru a majitel dvou zlatých olympijských medailí.

"Našel mě skvěle, škoda, že to nevyšlo hned. Pak jsem měl trochu štěstí," pokračoval český hráč, kterého si v Anaheimu hodně chválí.

VIDEO: První Kašeho gól v NHL

Bývalý útočník extraligového Chomutova je v zámoří druhým rokem. Předchozí sezonu strávil na farmě v San Diegu, ale kvůli zranění odehrál pouze 25 duelů v základní části a 9 v play off. I teď odstartoval na farmě, ale vedení Ducks ho pilně sledovalo.

„Neměli jsme ho v přípravném kempu, protože byl zraněný. Jakmile se k nám přidal, hrál v každém zápase dobře. Je vždy příjemné vidět, že máte takového mladého kluka, který nebyl v hledáčku skautů nějak vysoko," doplňoval trenér Anaheimu Randy Carlyle.

Blonďatého jedenadvacetiletého mladíka pravidelně staví do formace s o rok mladším hromotlukem Nickem Ritchiem a loňským vítězem Stanley Cupu s Chicagem Antoinem Vermettem. A šlape to.

„Od té doby, co je součástí týmu, je jedním z našich nejlepších hráčů," řekl i Getzlaf na adresu Kašeho. „Navíc vždycky, když vidíte někoho vstřelil první gól, je to ohromné," řekl Kanaďan, který českou radost viděl z první ruky.

Taková slova od lídra mužstva samozřejmě potěší. Stejně jako to, že Ducks díky dalšímu vítězství drží čtvrté místo v Západní konferenci s osmadvaceti body.

A mladý útočník se zase o kousek víc zavrtal do základní sestavy týmu.

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Anaheim

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 12. • 04:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
1:3
ONLINE
2. prosince
04:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
Góly

Domácí: 53:00. H. Sedin

Hosté: 23:19. Silfverberg, 34:35. O. Kaše, 57:35. Cogliano

Sestavy

Domácí: R. Miller (Markström) – Sbisa, Stecher, B. Hutton, Gudbranson, Trjamkin, Larsen – D. Sedin, H. Sedin, Brandon Sutter – Baertschi, Horvat, Burrows – Markus Granlund, Chaput, Eriksson – Skille, B. Gaunce, Megna.

Hosté: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Theodore, Bieksa – Rakell, Getzlaf, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Garbutt, L. Shaw, Wagner.

Rozhodčí

Hanson, Kowal – Gibbons, Knorr

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

17 627 diváků

Gratulace pro Ondřeje Kašeho (86) od parťáka Nicka Ritchieho i kapitána Ryana Getzlafa
Gratulace pro Ondřeje Kašeho (86) od parťáka Nicka Ritchieho i kapitána Ryana Getzlafa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud