19. prosince 2016 • 10:00

Lundqvist v NHL vyrovnal Haška. Je to výjimečný moment, rozplýval se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpačité dny má za sebou Henrik Lundqvist. Letitý král brankoviště New York Rangers několik utkání sledoval jen ze střídačky díky skvělé formě kolegy Anttiho Raanty. Když se vrátil, tak si ho v zápase proti Dallasu nešetrně bodyčekem podal útočník Cody Eakin, který posléze musel před disciplinární komisi. Všem kopancům navzdory ale Švéd přidává jednu výhru za druhou a proti New Jersey (3:2 po nájezdech) dosáhl i na velkou evropskou metu.



Když švédský fešák v sezoně 2005/06 přišel do NHL, Dominik Hašek stále trojčil v zámořských brankovištích a ještě tři ročníky sbíral výhry. Konečná cifra se zastavila na čísle 389, což v tuto chvíli stačí na celkové dvanácté místo v historické tabulce a na pozici nejlepšího Evropana. Ta už ale olympijskému vítězi z Nagana bude patřit jen pár dnů.

Lundqvist od svého vstupu do NHL snad nezažil špatnou sezonu. Třicet výher v ročníku je pro něj základ, minimálně takové množství totiž vychytal v každé sezoně, kromě výlukou zkráceného ročníku 2012/13, kde jich zvládl 24. Díky nedělnímu vítězství proti Devils se s Haškem srovnal.

„Vyrovnání Haška, to je pro mě výjimečný moment," vykládal po utkání Lundqvist, pro kterého býval český brankář v mládí vzorem a dokonce měl jeho plakáty na zdi a byl fascinován netradičním lapacím stylem. „Pamatuju si, jak jsem přišel na trénink a zkoušel chytat tak, jako on," vzpomínal.

Historická tabulka brankářských výher:
1. Martin Brodeur - 691
2. Patrick Roy - 551
3. Ed Belfour - 484
4. Curtis Joseph - 454
5. Terry Sawchuk - 447
...
12. Dominik Hašek - 389
13. Henrik Lundqvist - 389

Výhru přitom Rangers neměli zrovna jistou od začátku utkání. Zápas se rozhodoval až v poslední možné herní situaci a i prodloužení musel tečí až v čase 58:47 vystřelit americký útočník Derek Stepan. Suverénní tým v modrých dresech si ale umí se zápasy poradit i ve chvílích, kdy se zrovna tolik nedaří. Proto jsou teď Rangers nejlepším týmem Východní konference.

„Ve třetí části jsme odvedli skvělou práci a podařilo se nám nastartovat obrat. Je důležité se nikdy nevzdávat a věřit. To, jak kluci makali když jsme prohrávali o gól, bylo skvělé a ukázalo to charakter mužstva," vykládal gólman pro NHL.com.

Chcete vidět NHL na vlastní oči? Hrajte Sazka Fantasy!

Hrajte s námi Daily Fantasy o hodnotné ceny Hrajte s námi Daily Fantasy o hodnotné cenyFoto Sazka

Lundqvist tak naskočil do třetího zápasu v řadě a celkem v nich inkasoval pouhé tři góly. Zdá se, že tedy znovu převzal žezlo a Raantu zase usadí jen na střídačku. Dál potvrzuje svou kvalitu.

„Už když jsem přišel do Rangers, tak jsem věděl, že jeho přístup k tréninkům i zápasům z něj dělá jednoho z nejlepších brankářů téhle doby," chválil trenér Alain Vigneault.

VIDEO: Sestřih utkání NY Rangers - New Jersey

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 12. • 01:30
New York Rangers
New York Rangers
3:2
ONLINE
19. prosince
01:30
New Jersey Devils
New Jersey Devils
Góly

Domácí: 48:10. Kreider, 58:47. Stepan, . K. Hayes

Hosté: 24:37. Parenteau, 50:32. Wood

Sestavy

Domácí: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Vesey, K. Hayes, Rick Nash – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – J. T. Miller, Lindberg, Fast – Grabner, Hrivík, Puempel.

Hosté: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Lovejoy, Merrill, Severson, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Cammalleri (A) – Wood, Henrique, Palmieri – B. Bennett, Zacha, Parenteau – Kalinin, Fiddler, Lappin.

Rozhodčí

St. Pierre, Walsh – MacPherson, Cameron.

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud