3. února 2017 • 09:58

Gudas našel svého mistra. Chtěl sundat Radulova, jen se od něj odrazil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lovec se sám stal v NHL obětí. Radko Gudas je známý jako mistr hitů a srážky s ním soupeře bolí. Teď si ale vyšlápl na chlapíka, který byl připravený a místo toho, aby se svíjel na ledě po ráně od českého zadáka, byl to právě obránce Philadelphie, kdo srážku odnesl. Kdo byl tím silákem? Nikdo jiný, než raubíř Montrealu Alexander Radulov.



Tenhle souboj dvou reprezentatnů se odehrál krátce po polovině zápasu. Radulov byl zrovna na prostředku kluziště a zakládal útok, když se k němu vřítil Gudas a chystal se udeřit. Od Rusa se ale jenom odrazil a sám byl asi překvapen, když padal k ledu. Není zvyklý, že jeho srážky končí takhle.

Potěšit ho ale musel výkon Flyers, i když proti Montrealu nejde o žádnou novinu. Philadelphia na tradiční kanadský klub dlouhodobě umí, bilance z posledních utkání je 10-0-1. Soupeře tentokrát navíc i střelecky limitovala a Canadiens tak dokázali jen šestnáctkrát vystřelit na bránu. To pro ně byl nejhorší výkon sezony.

„Odstartovali jsme dobře, ale krátce poté, co jsme dali gól, se náš přístup změnil. Přestali jsme bruslit a bojovat o ztracené puky. Flyers hráli dobře, my jsme nehráli tak, jak bychom potřebovali," řekl pro NHL.com kouč hostí Michel Therrien.

Klíčem k výhře byl výkon defenzivní formace Matt Read-Sean Couturier-Nick Cousins, která uhlídala první útok Montrealu a povolila mu pouhé tři střely na bránu. Read navíc bitvu ve 44. minutě svým sedmým gólem sezony a prvním od 3. listopadu rozhodl.

„Jsem ten typ, co neztrácí víru. Vím, že věci se změní a důvěřuju tomu chlapíkovi nad náma, že mi dá šanci zase dát gól," popsal své pocity střelec Read, kterého za parádní pecku pochválil i brankář Carey Price.

Toho v přímém souboji předčil český brankář Michal Neuvirth, který vychytal druhou výhru v řadě a v obou inkasoval jen jedinou branku.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Montreal

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 2. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
3:1
ONLINE
3. února
01:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 37:50. Giroux, 43:32. Read, 59:46. Couturier

Hosté: 04:51. Nestěrov

Sestavy

Domácí: Neuvirth (S. Mason) – Provorov, MacDonald, Streit, N. Schultz, Manning, Gudas – Raffl, Giroux, Voráček – Weise, B. Schenn, Simmonds – Cousins, Couturier, Read – VandeVelde, Bellemare, Ljubimov.

Hosté: Price (Montoya) – S. Weber, Jemelin, Petry, Beaulieu, Nestěrov, Markov – Pacioretty, Danault, Radulov – Desharnais, Galchenyuk, A. Shaw – Lehkonen, Plekanec, Byron – De La Rose, T. Mitchell, Flynn.

Rozhodčí

L’Ecuyer, Meier – Gibbs, Murphy

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19,678 diváků

Krpálek vymýšlel taktiku na slavné bijce: Tysona unavit, Gudase dostat z ledu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud