Adam Lacek
14. září 2017 • 16:16

Hotovo! Pastrňák se upsal Bostonu, za šest let si vydělá 878 milionů korun

Autor: Adam Lacek, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to pěkně dlouho. Během celého léta se Boston nedokázal dohodnout na nové smlouvě s Davidem Pastrňákem. Už to vypadalo, že se to do začátku přípravného kempu nestihne, spekulovalo se i o KHL. K tomu však nedojde, 21letý hokejista ve čtvrtek podepsal šestiletou smlouvu na 40 milionů dolarů (878 milionů korun).



Jako první informaci přinesl expert kanadské televizní stanice TSN Darren Dreger. „ Pastrňákovo prodloužení s Bostonem je u konce. Šest let, 40 milionů dolarů, 6,67 milionů v průměru,“ napsal na Twitteru. Letošní vítěz Zlaté hokejky by tak měl v Bostonu působit až do roku 2023.

Ještě na konci srpna Pastrňák odmítl nabídku na šest milionů dolarů ročně, nakonec se částku podařilo vyšponovat o 666 tisíc dolarů více. Český kanonýr se tak stane čtvrtým nejlépe placeným hráčem Bruins, v průměru bude pobírat více peněz než třeba Filip Forsberg z Nashvillu.

Oproti smlouvě Leona Draisaitla, se kterým byl Pastrňák hodně srovnáván, je kontrakt havířovského rodáka méně lukrativnější. Německá hvězda podepsala s Edmontonem na osm let za celkem 68 milionů dolarů (1,492 miliard korun).

Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje
Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje

V Bostonu jsou z podpisu Pastrňáka nadšení, právě český mladík byl posledním dílkem do skládačky týmu. „Práce obou stran se vyplatila. Jsme všichni rádi, že se to vyřešilo. Pasta (Pastrňák) je velkou postavou toho, co se snažíme vybudovat,“ citoval klubový Twitter generálního manažera Dona Sweeneyho.

Přípravný kemp Bruins odstartuje už v pátek, Pastrňák by měl být přítomen, za což je trenér Bruce Cassidy hodně rád. „S ním v sestavě jsme lepší tým. Jsme velice rádi, že ho tu uvidíme. Vždycky nastupuje na led s úsměvem,“ nechal se slyšet trenér, který v minulé sezoně nahradil dlouholetého kouče Claudea Juliena.

Pastrňákovi skončil po uplynulé sezoně nováčkovský kontrakt, díky němuž inkasoval maximální možnou částku 925 tisíc dolarů ročně. Poté, co v 75 zápasech zaznamenal 34 gólů a 36 asistencí a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za Bradem Marchandem.

Pastrňák hraje za Boston od roku 2014, kdy si ho slavný klub z takzvané "Original Six" vybral jako pětadvacátého v prvním kole draftu. Ve 172 zápasech základní části NHL nasbíral český talent 123 bodů za 59 gólů a 64 asistencí. Letos se díky svým výkonům stal Pastrňák nejmladším vítězem ankety Zlatá hokejka v její historii.

Obě strany se po několikaměsíčním jednání na novém kontraktu dohodly krátce před čtvrtečním zahájením tréninkového kempu.

  Jméno (věk v době podpisu) Klub Rok Hodnota Délka
1. Jaromír Jágr (29 let) Washington 2001 77 milionů dolarů 7 let
2. Jakub Voráček (26) Philadelphia 2015 60 milionů dolarů 8 let
3. Bobby Holík (31) NY Rangers 2002 45 milionů dolarů 5 let
4. David Krejčí (28) Boston 2014 43,5 milionu dolarů 6 let
5. Patrik Eliáš (30) New Jersey 2006 42 milionů dolarů 7 let
6. David Pastrňák (21) Boston 2017 40 milionů dolarů 6 let

Nejlépe placení hráči Bruins:

1. David Krejčí , útočník, 7,25 milionu dolarů
2. Tuukka Rask, brankář, 7
3. Patrice Bergeron, útočník, 6,875
4. David Pastrňák, útočník, 6,67
5. Brad Marchand, útočník, 6,125
6. David Backes, útočník, 6

Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje
Brad Marchand pěknou smlouvu Davidu Pastrňákovi přeje

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud