14. října 2017 • 08:19

Byl to těžký zápas, mračil se Jágr po debaklu 0:6. Za pár hodin ho čeká další

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z ledu do šatny, rozdat pár rozhovorů, převléknout a rychle zapomenout. Tak asi vypadal závěr premiérového utkání Jaromíra Jágra před domácím publikem v Calgary, protože na porážku 0:6 od Ottawy není třeba více myslet. „Nebyli jsme dnes zase tak špatní, ale puky se k nám vůbec neodrážely," řekl český hokejista, který byl se čtyřmi střelami druhým nejaktivnějším mužem sestavy.



Oslabení. To je situace, která se v šatně Flames musela po utkání nejvíce probírat. Trenér Glen Gulutzan si po zápase postěžoval, že pokud jeho svěřenci dál hodlají sbírat v utkáních sedm či více trestů, těžko mohou čekat, že se bude vítězit. Calgary mimo jiné v přesilových hrách dvakrát inkasovalo, samo si ve výhodě zahrálo jen ve třech případech.

„Ta vyloučení nás mrzí, takhle často na trestné lavici nemůžeme být, za to nás každý tým potrestá," lamentoval po utkání brankář Mike Smith, který v předchozích utkáních tým mnohokrát podržel. Tady ani jeho snaha nestačila, po 22 střelách a pěti obdržených gólech ho kouč raději stáhl ve 48. minutě z ledu a poslal do hry náhradního gólmana Eddieho Läcka. Ten pravděpodobně půjde také do akce dnes na ledě Vancouveru, tedy svého bývalého zaměstnavatele.

Velkým tématem zápasu byla samozřejmě domácí premiéra nové české posily. Jágr se na ledě objevil se spoluhráči Krisem Versteegem a Samem Bennettem v zahajovací formaci a vysloužil si hlasité ovace. Fanoušků s jeho dresem už je v hledišti skutečně mnoho.

Co se statistik týče nedopadl veterán tak zle, jeho bilance +/- hlásí nulu, nahrál 13 minut a 27 vteřin, z toho lehce přes 2 minuty v přesilové hře. „Byl to těžký zápas. Kdybychom dali rychlý gól, mohlo to být jiné, ale na to musíme zapomenout a soustředit se už na Canucks," vykládal po utkání pro NHL.com.

Jágra tak mohlo potěšit aspoň vřelé přivítání domácího publika. „Od té doby, co tu jsem, se ke mně lidé chovají úžasně. Udělám vše proto, abych jim dokázal, že stále umím hrát hokej," vysvětloval pětačtyřicetiletý hokejista.

Domácí prohra ho ale mrzela stejně, jako zbytek týmu. „Doma chcete vždycky vyhrát, je zklamání přijet z podařeného výjezdu na kluziště soupeřů a pak takhle padnout," bručel brankář Smith.

Dobrou zprávou je tedy to, že porážka nemusí Flames strašit dlouho, boj s rivalem z Vancouveru je tu už za pár hodin. „To je na tom jediné dobré, stále je tu zítřek. Teď se musíme jen sebrat," burcuje Jágr.

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Ottawa

Góly

Domácí:

Hosté: 19:15. Ceci, 38:43. Brassard, 41:08. Hoffman, 45:18. Mark Stone, 47:29. Dzingel, 56:23. Ch. Wideman

Sestavy

Domácí: M. Smith (48. Läck) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Bartkowski, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Lazar – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, S. Bennett, Jágr – Ferland, Stajan, Brouwer (A).

Hosté: C. Anderson (Condon) – Phaneuf (A), Ch. Wideman, Claesson, Ceci, Borowiecki, Chabot, Jaroš – B. Ryan, Brassard, Mark Stone (A) – Z. Smith, Turris (A), Dzingel – Pyatt, Pageau, Hoffman – N. Thompson, Burrows.

Rozhodčí

Kendrick Nicholson, Dan O'Halloran – Vaughan Rody, Derek Amell

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

19 289 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud