15. ledna 2018 • 17:53

Po Chárově dělovce ležel 10 minut na ledě. Naštěstí hned reagoval, řekl bek

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokdy bývá v montrealském Bell Centre takové ticho a snad nikdy, když přijede arcirival z Bostonu. Jenže když v sobotu rána z hole obra Zdena Cháry zamířila výš, než je běžné a trefila do hlavy domácího Phillipa Danaulta, byl by v hale slyšet snad i šepot. Mladý Kanaďan opustil led na nosítkách po zhruba deseti minutách a děsivý moment vyděsil všechny, včetně slovenského zadáka.



V březnu sedm let starý incident způsobil to, že Chára je v Montrealu nenáviděn ještě o trochu více, než každý člen armády Bruins. Kapitán rivala tehdy nevybíravým způsobem přimáčkl rozjetého Maxe Paciorettyho na hrazení v místě mezi střídačkami a pohled na v bezvědomí ležícího hokejistu patří k nejstrašidelnějším v posledních letech.

Chára si na něj určitě v sobotu vzpomněl, když si prohlížel otřeseného Danaulta, který se sám nedokázal zvednout. Dvoumetrový Slovák si získal respekt všech, když se od něj během dlouhé chvíle, kdy byla dokonce předčasně ukončena druhá třetina, nehnul a než útočníka Canadiens odvezla sanitka, stihl k němu cosi prohodit.

„První co mě napadlo, bylo to, že jsem si přál, ať není zraněný. Puk trochu skákal, bylo to dost nešťastné, nikdy nechcete vidět někoho zraněného. Naštěstí reagoval a mluvil se mnou, takže dofuám, že se uzdraví," řekl Chára pro NHL.com.

VIDEO: Danault po Chárově střele nedohrál

S ním na ledě zůstal také Patrice Bergeron, který se s Danaultem dobře zná ze společného letního trénování. Čin této bostonské dvojice si vysloužil respekt v očích kanadských fanoušků, který určitě aspoň na chvíli přebil tradiční vzájemnou nevraživost.

„Byla to nepříjemná nehoda, ale je dobré vidět hráče Bostonu, že zůstali na ledě. Phila poklepali a rivalita šla na chvíli stranou, to ukazuje, jaký respekt v soutěži panuje," řekl útočník domácího týmu Jonathan Drouin.

Čelit střelám bombarďáka, jehož rána byla několikrát tou nejtvrdší v lize, není nic příjemného. Ví to i jeho spoluhráči, kteří v utkáních čekají na odřezky a Chárovy střelecké pokusy se snaží dorážet, nebo tečovat. A hlavně se jim vyhnout.

„Často chodím před bránu na teče a kolem lítají jeho střely, ale do hlavy jsem ještě žádnou nedostal. Chára to umí pořádně napálit," řekl spoluhráč Jake DeBrusk o nešťastné střele.

Důležité je to, že v sobotu už prostřednictvím svého otce vzkázal, že je v pořádku a rentgen dopadl dobře. V neděli už pak odpočíval doma.

„Ve středu a v sobotu spolu zase hrajeme, tak snad bude na soupisce a já si s ním budu moct promluvit," vzkázal Chára.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud