23. března 2018 • 09:26

Tohle NHL nikdy neviděla! Gólman si puk v brusli dovezl do branky

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

"HA HA HA! To je úplně šílené," zajíkali se televizní komentátoři Fox Sports. Lepší slovo, které by vystihlo vlastní gól brankáře Caroliny Cama Warda z nočního zápasu NHL proti Arizoně (6:5), těžko hledat. Zkušený Kanaďan a mistr světa z Mosky 2007 vyrazil ve druhé periodě k zadnímu mantinelu zastavit puk, který se mu ale zasekl do brusle a dezorientovaný Ward si jej dovezl za brankovou čáru.



K naprosto nevídané situaci došlo v souboji týmů, které skončí pod čarou účasti v play off, v 9. minutě první periody. Domácí Hurricanes se těšili z rychlého vedení 2:0, v první minutě skóroval Jeff Skinner, o čtyři minuty později pálil přesně i ruský mladík Valentin Zykov. Po vyhraném buly ve středním pásmu ale nahodil puk do obranného pásma Caroline bek Coyotes Alex Goligoski, Cam Ward v dobré víře pomoci obráncům s rozehrávkou vyrazil pro něj.

A najednou, světe a 10 535 diváků diváků v PNC Areně divte se, puk nikde... 34letý kanadský brankář nemající tucha, kde se kotouč nachází, raději rychle nabruslil pozadu zpět do brankoviště. Podobně zaskočení byl i hlavní rozhodčí Dan O'Rourke hvizdem do píšťalky raději přerušil hru.

Kus černé pryže objevil po chvíli tápání ve Wardově brusli český čárový rozhodčí Libor Suchánek, který puk pomohl vyndat. Celá situace byla následně přezkoumána na videu a záběry ukázaly, že Ward při couvání bruslí přejel brankovou čáru a branka tak musí být uznána.

Za střelce byl označen naprosto zaskočený americký bek Goligoski.

VIDEO: Podívejte se na neskutečný vlastní gól Cama Warda

"Tak tohle se muselo stát vůbec poprvé v historii," nechápal celou situaci kouč Hurricanes Bill Peters, jehož svěřenci nakonec přestřelku zvládli a vyhráli 6:5. "Nikdo v hale netušil, co bude dál. Co se bude dít? Kde je puk? Takové myšlenky mi šly hlavou, bylo to prostě úplně bizarní."

"Jasně, během své kariéry jsem zažil hodně smolných odrazů puku a hodně smolných gólů. Ale tohle? Tohle teda opravdu ještě ne," říkal v rozhovoru pro NHL.com Ward, který se oklepal a výhru podpořil 28 úspěšnými zákroky.

"Nemůžu si tady před vás sednout a říkat, jak jsem v pohodě, protože nejsem. Dost mě to mrzelo. Makáte, snažíte se odvést co nejlepší výkon pro svůj tým, a pak se takhle sám sundáte a zesměšníte, v tu chvíli mi to přišlo strašně nefér," lamentoval vítěz Stanley Cupu s Carolinou z roku 2006.

"Ovlivnilo to všechny, mělo to vliv na celý zápas. Jsem rád, že jsme utkání nakonec vyhráli, nebylo to nic lehkého" zakončil povídání trenér Peters. Vítězství jeho týmu, který na účast v bojích o Stanley Cup ztrácí sedm bodů, vystřelil dvě minuty před koncem zápasu Jeff Skinner, druhá hvězda zápasy za dvougólovým bažantem Zykovem.

Cam Ward se snaží připravit na akci Christiana Dvoraka
Cam Ward se snaží připravit na akci Christiana Dvoraka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud