8. dubna 2018 • 10:19

Jágr poslal vzkaz do zámoří: Návrat do NHL? Chci se uzdravit, pak uvidíme

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle pohled si český fanoušek v posledních týdnech už zvykl. Jaromír Jágr stojí na střídačce Kladna a rozdává rady hráčům během prvoligového play off i extraligové baráže. Ale co další sezona? V rozhovoru pro New York Times se hokejový veterán připomněl zámořským fanouškům a oznámil, že rozhodně konec kariéry neplánuje. Ve hře je i návrat do NHL!



Zatím poslední smlouvu v NHL získal Jágr až se startem sezony a přesun z vyhřáté Floridy do chladného Calgary mu nevyšel podle představ. Český útočník se pak rozhodl pro návrat do Kladna, jeho boj ve vysněné baráži ale sleduje kvůli zranění po únorovém střetu s havířovským Markem Sikorou jen pasivně.

„To víte, že bych teď raději byl v NHL, ale pro Kladno jsem se sám rozhodl," řekl útočník pro New York Times s koncem základní části nejprestižnější hokejové soutěže světa.

Flames, kterým do 1. července šestačtyřicetiletý hokejista patří, sice v sobotu smetli nováčka z Las Vegas 7:1, ale jinak má kanadský tým za sebou bídný ročník. Do play off se nedostal, ztráta činila celých 11 bodů... Jágra už na této adrese trápily potíže s kolenem, a ty se s ním táhnou celý ročník.

„Ale teď už pomalu sám trénuju, zatím dost opatrně," vysvětloval. „Chci se úplně uzdravit a pak uvidíme, co dál. Končit kariéru rozhodně nechci, tady v Kladně můžu přece hrát vždycky. Teď se prostě musím dát dohromady a pak se uvidí, co všechno ještě zvládnu," řekl útočník.

A když zámoří neklapne, Jágr si ho vždycky může připomenout na Kladně. Jak? Velikostí hřiště. To nechal už před lety z širšího mezinárodního předělat na užší zámořské. Přesně jako v NHL.

„Myslím, že jsme jediný tým v České republice, který má tak úzké hříště. Udělal jsem to tak trochu kvůli sobě, abych mohl hrát déle a je to také lepší pro fanoušky. Víc se hituje, dostáváme se do většího množství šancí, je to prostě větší zábava," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud