3. května 2018 • 06:26

Skvělý Palát, Boston sestřelil dvěma góly za 92 vteřin! Znovu uspěl Hertl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Ondřej Palát nasměroval Tampu Bay na ledě Bostonu dvěma góly k výhře 4:1, po které se Lightning ujali v sérii vedení 2:1 na zápasy. Český útočník byl vyhlášen první hvězdou zápasu. U jediné branky poražených asistoval David Pastrňák, který se v produktivitě play off bodově vyrovnal vedoucímu Jakeovi Guentzelovi. Tomáš Hertl pomohl San Jose gólem k výhře 4:0 nad Vegas, po které je série vyrovnaná 2:2.



Tampa Bay měla bleskový nástup a po trefách Paláta vedla 2:0 už v čase 3:19. V prvním případě dostal přihrávku v situaci dva na jednoho od Tylera Johnsona a z levé strany překonal přesunujícího se Tuukku Raska. Při druhém gólu Palát tečoval střelu Victora Hedmana.

"Byl to úžasný začátek. Jsem šťastný, že mi to tam spadlo, ale celý tým hrál dobře," řekl Palát, jenž si připsal vítězný gól i v minulém utkání. "Je jasné, že skvělý úvod nám pomohl. Pořád jsme si ale zdůrazňovali, že je před námi ještě skoro celý zápas, že musíme dodržovat systém a hrát s maximálním nasazením. To se povedlo. Každý hrál, jak měl. Nikdo se nevezl," doplnil obránce Tampy Bay Ryan McDonagh.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Tampa Bay

Palát mohl ještě v první třetině zkompletovat hattrick, ale puk, který stačilo doklepnout z brankoviště do prázdné klece, mu v poslední chvíli sebral špičkou hokejky gólman. I tak si rodák z Frýdku-Místku připsal podruhé za sebou dva body a oklepal se z úvodního duelu série, v němž byl u čtyř inkasovaných branek.

Boston ještě v úvodní třetině snížil. Pastrňák přistrčil v přesilové hře puk mezi kruhy Patrici Bergeronovi a ten nezaváhal. Už za necelé tři minuty však Anthony Cirelli vrátil z dorážky Tampě dvoubrankový náskok. Další změna skóre nastala až v závěrečné power play, kdy se ze středního pásma trefil do prázdné branky Steven Stamkos.

"Udělali jsme na začátku několik chyb a už jsme se z toho nevyhrabali. Měli jsme pasáže, kdy jsme je zatlačili, ale jejich gólman předvedl v klíčových situacích skvělé zákroky," hodnotil útočník Bruins Brad Marchand. "Pokaždé, když dostanete puk do gólové pozice, chcete ji proměnit. To se nám dnes nedařilo. Musíme líp naložit s našimi šancemi, musíme být důraznější," burcoval David Krejčí.

Sharks nedovolili soupeři ani gól

San Jose rozhodlo třemi góly v rozmezí 16. až 26. minuty. Hertl zvýšil na 3:0 a skóroval ve druhém utkání za sebou. Těžil z dobré práce Mikkela Boedkera, který obkroužil branku a jeho střelu gólman Marc-André Fleury jen vyrazil. Pohotový Hertl na hranici brankoviště puk doklepl.

Skóre otevřel po individuální akci Marcus Sörensen a gól do šatny přidal pět sekund před koncem první třetiny Joonas Donskoi. V závěrečné části domácí uklidnil Joe Pavelski. "Zpočátku vypadali lépe, měli šance. Hlavně branka na 2:0 před koncem třetiny ale s nimi musela otřást," uvedl útočník San Jose Logan Couture.

VIDEO: Hertl skóroval popáté v play off

Domácí podržel zejména v úvodu Martin Jones, zlikvidoval 34 střel a byl vyhlášen hvězdou zápasu. Hertl, který je s pěti zásahy nejlepším střelcem týmu v play off, byl druhou hvězdou. I díky nim je série vyrovnaná nejen stavem, ale i průběhem - oba týmy vyhrály jednou s nulou a jednou v prodloužení.

"V prvních třech zápasech jsme hráli dost dobře, abychom zvítězili, ale dnes ne. Oni chtěli vyhrát trochu více než my," přiznal trenér Vegas Gerard Gallant.

Kanadské bodování:

1. Guentzel (Pittsburgh) 9 19 (8+11)
2. Pastrňák (Boston) 10 19 (5+14)
3. Crosby (Pittsburgh) 9 17 (8+9)
4. Marchand (Boston) 10 15 (4+11)
5. Ovečkin (Washington) 9 13 (8+5)
6. Bergeron (Boston) 9 13 (4+9)
7. Scheifele (Winnipeg) 8 12 (8+4)
8. Bäckström (Washington) 9 12 (3+9)
9. Forsberg (Nashville) 9 11 (5+6)
10. Kučerov (Tampa Bay) 8 10 (5+5)
...
22. Krejčí (Boston) 10 9 (2+7)
28. Palát (Tampa Bay) 8 8 (4+4)
33. Hertl (San Jose) 8 7 (5+2)
81. Plekanec (Toronto) 7 4 (2+2)

Výsledky:

Východní konference:

Boston - Tampa Bay 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Branky: 15. Bergeron (Pastrňák) - 2. a 4. Palát, 17. Cirelli, 60. Stamkos. Střely na branku: 29:37. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Palát, 2. Vasilevskij, 3. McDonagh (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:2.

Západní konference:

San Jose - Vegas 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky: 16. Sörensen, 20. Donskoi, 26. Hertl, 52. Pavelski. Střely na branku: 34:34. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Jones, 2. Hertl, 3. Sörensen (všichni San Jose). Stav série: 2:2.

Tuukka Rask inkasuje, na ránu Ondřeje Paláta nestačil
Tuukka Rask inkasuje, na ránu Ondřeje Paláta nestačil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud