11. srpna 2018 • 04:45

Nehrají v NHL nebo skončili, stejně stojí miliony. OSM nejhorších případů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Martin, Hartnell i Sjomin berou peníze od klubů, za které už nehrajíMartin, Hartnell i Sjomin berou peníze od klubů, za které už nehrajíFOTO: Koláž: iSport.cz

    V klubu už nehrají, někdy za něj nehráli třeba vůbec, ale přesto je tým platí. I takhle to vypadá občas v NHL. Tady je žebříček osmi hokejistů, jejichž plat se v klubech do další sezony započítává pod platový strop tím finančně nejvýraznějším způsobem. Roli tu tentokrát nehraje délka vyplácení peněz, to by vyhrál Rick DiPietro, kterého New York Islanders budou vyplácet do roku 2029...

  • 8. Derick Brassard, útočník, Las Vegas

    Derick BrassardFoto Reuters

    Současný klub: Pittsburgh Penguins
    Cap hit pro rok 2018/19: 3,5 milionu dolarů

    Tohle je trochu speciální situace. Mistr světa z roku 2016 odešel z Ottawy během únorové přestupové uzávěrky do Las Vegas, které ho obratem odeslalo do Pittsburghu. Za Golden Knights neodehrál ani utkání, klub ale přesto pokrývá 40% z jeho smlouvy.

  • 7. Paul Martin, obránce, San Jose

    Paul MartinFoto ČTK/AP

    Poslední klub: San Jose Sharks
    Cap hit pro rok 2018/19: 2,016 milionu dolarů

    Sedmatřicetiletý obránce, který pamatuje ještě NHL z dob, kdy platové stropy neexistovaly, měl v Kalifornii smlouvu na další sezonu, ale už ji nedodrží. Sharks se z jeho vykoupení vyplatilo, místo 4,85 milionu, které měl ukrojit z platového stropu v příštím roce, to bude víc než o polovinu méně a v sezoně 2019/20 dokonce pouze 1,4 milionu.

  • 6. Tyler Ennis, útočník, Minnesota

    Tyler EnnisFoto ČTK/AP

    Současný klub: Toronto Maple Leafs
    Cap hit pro rok 2018/19: 2,166 milionu dolarů

    Někdejší dlouholetý hráč Buffala během první sezony po trejdu do Minnesoty vedení Wild úplně nepřesvědčil. Vlastně se nelíbil vůbec a klub se rozhodl, že pod platový strop jeho 4,6 milionu započítávat nechce a 174 centimetrů vysokého Kanaďana raději vykoupil. Ten následně podepsal roční smlouvu s Torontem na pouhých 650 tisíc dolarů.

  • 5. Alexander Sjomin, útočník, Carolina

    Alexander SjominFoto Profimedia

    Současný klub: Viťaz Podolsk (KHL)
    Cap hit pro rok 2018/19: 2,333 milionu dolarů

    Za Hurricanes nehraje od roku 2015, doma v Rusku začal před rokem studovat hutnictví na vysoké škole a po jednom ročníku ve VHL se pro další sezonu vrátí do nejvyšší soutěže a bude hrát za Podolsk. To je ve stručnosti aktuální Sjominův stav. Carolina s Rusem podepsala pětiletou smlouvu na 35 milionů dolarů v roce 2013 a už po dvou letech ho vykoupila. Proto mu mezi lety 2015 - 2021 musí vyplatit celkem 14 milionů dolarů.

  • 4. Alexandre Burrows, útočník, Ottawa

    Alexandre BurrowsFoto Reuters

    Poslední klub: Ottawa Senators
    Cap hit pro rok 2018/19: 2,5 milionu dolarů

    Sedmatřicetiletý Burrows odnesl katastrofální sezonu Senators, a protože ani jemu se moc nedařilo a upozornil na sebe navíc hodně nepříjemným kopancem do hlavy Taylora Halla a následným distancem, klub poslední rok jeho smlouvy odpískal. Forvard následně ukončil kariéru a přijal místo asistenta trenéra v týmu Laval Rockets v AHL.

  • 3. Brooks Orpik, obránce, Colorado

    Brooks OrpikFoto Profimedia.cz

    Současný klub: Washington Capitals
    Cap hit pro rok 2018/19: 2,5 milionu dolarů

    Další netradiční situace. Orpik vyhrál v červnu s Washingtonem Stanley Cup a ještě rok měl za Capitals hrát, ale 4,5 milionu... To se zkrátka nelíbilo. Klub ho tedy vytrejdoval do Colorada, kde ho ze smlouvy vyplatili a budou tak zkušeného zadáka mít dva roky na výplatní pásce, aniž by jejich dres kdy oblékl. Následně podepsal roční smlouvu s Washingtonem, která má hodnotu milion dolarů.

  • 2. Scott Hartnell, útočník, Columbus

    Jaromír Jágr a Scott HartnellFoto Barbora Reichová (Sport)

    Poslední klub: Nashville Predators
    Cap hit pro rok 2018/19: 3 miliony dolarů

    Oblíbený parťák Jaromíra Jágra z působení ve Philadelphii možná v příštích týdnech oznámí konec kariéry, peníze mu ale od Blue Jackets budou chodit až do roku 2021...

  • 1. Daniel Girardi, obránce, NY Rangers

    Daniel GirardiFoto AP Photo/Julio Cortez

    Současný klub: Tampa Bay Lightning
    Cap hit pro rok 2018/19: 3,611 milionu dolarů

    Dlouhé roky hájil barvy Rangers, ale před uplynulou sezonou začal být v klubu přebytečný a byl odejit. V následujících třech letech měl ale od klubu dostat 5, 4 a 4 miliony dolarů a podle toho vyplácení také vypadá. Následná dvouletá smlouva podepsaná v létě 2017 s Tampou mu vynese dalších 6 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud