Adam Lacek
21. října 2018 • 14:30

Voráček kouzlil i bez Girouxe. Krásnou přihrávku nechápal ani střelec

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedařilo se mu. Tři zápasy za sebou odcházel Jakub Voráček bez kanadského bodu, na to v posledních sezonách není moc zvyklý. Před sobotním utkáním proti New Jersey ho tak trenér Dave Hakstol přesunul z prvního útoku do druhé řady. A český vousáč začal zase úřadovat. Nejdříve úžasnou asistencí našel Nolana Patricka, v 57. minutě pak rozhodl zápas po krásné individuální akci. „Se svou dynamikou může rozhodovat zápasy,“ chválil ho kouč. V závěru přidal Voráček ještě jednu přihrávku a Philadelphia vyhrála 5:2.



Tři zápasy na suchu. Tak dlouhé čekání Jakuba Voráčka na bod nenechalo klidným ani trenéra Davea Hakstola. Rodáka z Kladna tak odtrhl z první útočné formace od Claudea Girouxe a Seana Couturiera do druhé letky k Nolanu Patrickovi a Scottu Laughtonovi.

Mix sestavou se vyplatil, Voráček začal znovu kouzlit. V závěru druhé třetiny vymyslel úchvatnou přihrávku napříč pásmem na volného Nolana Patricka. Tomu stačilo nastavit hokejku, brankář Keith Kinkaid se nestačil ani pohnout.

„Je jedním z mála, kdo umí zahrát takovéhle akce. Když s ním nastupujete, musíte se tlačit do brány, mít hokejku na ledě a on už vás najde,“ chválil Voráčka Patrick, který po gólu jen kroutil hlavou, jako by ani nevěřil tomu, že někdo dokáže tak úžasně přihrát.

VIDEO | Voráčkova asistence na Patrickův gól

Flyers v tu dobu vedli 2:1, Brian Boyle však na startu závěrečného dějství rychle srovnal v přesilové hře. Když už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, vytasil Voráček další parádní akci. Ve středním pásmu si našel vyhozený puk a přečíslení dvou na jednoho vyřešil individuálně krásnou kličkou přes obránce i brankáře.

„Celou dobu jsem uvažoval, že přihraju, ale jejich obránce se stahoval k Laughtonovi. Když jsem se rozhodl pro střelu, byl jsem už příliš blízko, tak jsem musel udělat něco jiného. A vyšlo to,“ usmíval se Voráček. V čase 56:50 bylo takměř hotovo. Philadelphia pak přidala ještě dva góly při powerplay Devils, ten druhý tentokrát Voráček daroval Laughtonovi.

VIDEO | Voráčkův gól

Po zápase se ryšavý útočník dočkal chvály i od trenéra Hakstola. „Se svou dynamikou může rozhodovat zápasy. U druhého gólu nabral na křídle velkou rychlost a skvěle přihrál. Třetí branka, tu z velké části udělal on.“

Voráček se v sezoně zlepšil už na 11 bodů (3+8) v osmi zápasech a prodral se do druhé desítky kanadského bodování NHL. Díky druhé asistenci se navíc posunul v klubových tabulkách mezi nahrávači na 12. místo před legendárního Johna LecLaira. Aktuálně jich má v dresu Flyers na kontě 311.

VIDEO | Sestřih zápasu Philadelphia - New Jersey

Hráč Philadelphie Travis Sanheim a gólman Brian Elliot se radují z vítězství
Hráč Philadelphie Travis Sanheim a gólman Brian Elliot se radují z vítězství

Góly

Domácí: 10:41. Konecny, 38:56. Patrick, 56:50. Voráček, 58:55. Simmonds, 59:36. Laughton

Hosté: 04:07. Severson, 42:25. Boyle

Sestavy

Domácí: Elliott (Pickard) – Hägg, Provorov, Folin, Gostisbehere, Gudas, Sanheim – Simmonds, Couturier, Giroux – Voráček, Patrick, Laughton – Konecny, Weal, Lindblom – Weise, Lehterä, M. Raffl.

Hosté: Kinkaid (Läck) – Vatanen, Müller, Severson, A. Greene, Santini, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall – Noesen, Dea, Ma. Johansson – Coleman, Zacha, Wood – Stafford, Rooney, Boyle.

Rozhodčí

MacDougall, Kozari – Alphonso, Nansen

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud