11. listopadu 2018 • 10:05

Hattrick? Pastrňák klel a bral masku. Tvrdší ránu jsem nezažil, smekl sok

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva ze tří gólů vstřelil v pádu. Krkolomně třísknul do puku a rozpláclý na ledové ploše sledoval, jak se vlní síťka za brankářem Toronta Garretem Sparksem. Když se daří, tak se daří, na co David Pastrňák v posledních týdnech sáhne, to pozlatí! Bruins díky hattricku a asistenci českého bombarďáka vyhráli v TD Garden 5:1 a v NHL momentálně nebruslí lepší střelec než Pastrňák, který do černého mířil už patnáctkrát!



Pro srovnání: Alexandr Ovečkin , Patrick Kane, Timo Meier a Jeff Skinner na děleném druhém místě ztrácí na české pravé křídlo tři zásahy. Ale zpátky k zápasu.

Jak jste se připravoval na dnešní duel? Dělal jste něco speciálního? Přesně to chtěli vědět novináři, když se v kabině probili vřavou a změtí těl k vysmátému Pastrňákovi . K dobré náladě měl 22letý forvard důvod, jeho hattrick byl klíčem k ukončení letošní venkovní neporazitelnosti Maple Leafs, která se zastavila na šesti utkáních.

"Dal jsem si dobrou večeři, dobrou snídani. Před spaním jsem si navíc trošku zaklel a šel si lehnout. Ale vážně, miluju hrát proti Torontu, je to vždycky zábava," s lišáckým úsměvem prozradil médiím letos už patnáctigólový kanonýr, který v součtu s play off dělá proti kanadskému klubu v průměru 1.42 bodu na zápas.

Na jaře si v prvním kole play off proti Torontu připsal v sedmi utkáních 13 bodů včetně šesti bodů (3+3) ve druhém duelu.

"A vyšlo mi to! Fyzicky jsem se cítil výborně. Z naší hry jsme si dnes odnesli opravdu dobrý pocit, po minulém utkání, kdy jsme doma prohráli 5:8 s Vancouverem, jsme si říkali, že se musíme zlepšit. Poslední duely nebyly nic moc, myslím, že se to povedlo," dodal havířovský odchovanec, který na tři branky spotřeboval sedm střel a letos na tři trefy dosáhnul už podruhé. První hattrick nasázel 13. října Detroitu, celkem má na svém kontě tři zámořské hattricky.

Čtyřbodový večer pak prožil Pastrňák v této sezoně už potřetí, 8. a 23. října dvěma trefami a dvěma asistencemi dvakrát zničil Ottawu. Na organizace z Kanady zkrátka umí.

VIDEO: Podívejte se na Pastrňákův hattrick proti Torontu

Kromě ocenění za první hvězdu utkání si Pastrňák domů odnesl i medvědí masku, které přilétla z publika na ledovou plochu po kompletaci hattricku. Pastrňák si škrabošku vzal z ledové plochy a hodil ji na střídačku kustodům, aby mu ji schovali.

Zápas Bostonu s Torontem byl první konfrontací obou týmů od loňského play off, kdy spolu v prvním kole svedli sedmizápasovou bitvu se šťastnějším koncem a postupem pro Bruins.

"Pasta je neuvěřitelný hráč," zopakoval formulku posledních týdnů v rozhovoru pro nhl.com jeho spoluhráč z lajny Brad Marchand. "Má snad tunu talentu. O hře teď přemýšlí o hodně více než dřív, což z něj dělá ještě mnohem nebezpečnějšího hráče. Opravdu moc se bavím, když ho sleduju, sebevědomí, se kterým hraje a střílí na branku, je prostě neuvěřitelné," dodal kanadský útočník.

Progresu v Pastrňákově hře si všiml i Patrice Bergeron. „Svou hru zlepšil komplexně, opravdu ve všech aspektech, které mě napadnou. A úsilí se mu vyplácí, nejen jemu, ale celé naší lajně. Je to úžasný talent.“

S chválou na útočnou formaci Marchand – Bergeron – Pastrňák přispěchal po střetnutí i brankář Toronta a autor 29 zákroků Garret Sparks. "Nepřihrávají si na tři metry, ale tak na 15 až 18 a zakončují z první. Vypadá to pak jinak. Takových řad v lize moc nenajdete. Bylo zajímavé jim čelit," vyznal se Sparks a vyjádřil se i k prvnímu gólu Pastrňáka v zápase.

„Byla to ta nejtvrdší střela, kterou jsem v kariéře zažil,“ ocenil Pastrňákovu ránu z první.

Další utkání odehraje Boston v neděli opět doma proti finalistovi posledního Stanley Cupu z Vegas.

Kanadské bodování NHL:

1. Bergeron (Boston) 16 24 (9+15)
2. Rantanen (Colorado) 16 24 (5+19)
3. McDavid (Edmonton) 16 23 (10+13)
4. MacKinnon (Colorado) 16 22 (11+11)
5. Giroux (Philadelphia) 17 22 (7+15)
6. Chabot (Ottawa) 17 22 (5+17)
7. Pastrňák (Boston) 16 21 (15+6)
8. P. Kane (Chicago) 16 21 (12+9)
9. Domi (Montreal) 17 21 (9+12)
10. Rielly (Toronto) 17 21 (7+14)
52. Voráček (Philadelphia) 17 16 (4+12)
67. Hertl (San Jose) 14 14 (5+9)
74. Krejčí (Boston) 16 14 (2+12)
139. Simon (Pittsburgh) 15 10 (4+6)

Střelci:

1. Pastrňák (Boston) 15 branek, 2. Ovečkin (Washington), P. Kane (Chicago), Meier (San Jose), Skinner (Buffalo) všichni 12 branek, 6. MacKinnon, Landeskog (oba Colorado) oba 11, 8. Draisaitl, McDavid (oba Edmonton), Matthews (Toronto), Elias Pettersson (Vancouver), Palmieri (New Jersey), F. Forsberg (Nashville), Tavares (Toronto) všichni 10, ...36. Frolík (Calgary) 7.

VIDEO: Podívejte se na dělový Pastrňákův projektil 

David Pastrňák prožil už třetí čtyřbodový zápas v ročníku a díky 15 gólům vévodí pořadí kanonýrů.
David Pastrňák prožil už třetí čtyřbodový zápas v ročníku a díky 15 gólům vévodí pořadí kanonýrů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud