20. listopadu 2018 • 09:16

Rangers v úžasu. Chytil očaroval i Lundqvista, brankář soupeře remcal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vancouver, New York Islanders, Florida a naposledy Dallas. Výčet organizací, proti kterým Filip Chytil v listopadu skóroval, je impozantní. Čtyři branky ve čtyřech posledních utkáních udělaly z českého útočníka ve Velkém jablku velké téma. Své a pochvalné si k Chytilovi řekla ikona brankoviště Rangers Henrik Lundqvist i nový šéf střídačky David Quinn. A zajímavý pohled na věc přidal i zatím poslední pokořený gólman Anton Chudobin z Dallasu.



Rangers v Madison Square Garden porazili Stars těsně 2:1 a natáhli šňůru vítězných domácích zápasů na šest.

Do vedení šel ve 22. minutě po přesilovkové brance Tylera Seguina Dallas. Jimmy Vesey v polovině duelu vyrovnal a nerozhodný stav zlomil Filip Chytil v 45. minutě. Jak? Krásnou střelou! Zadák Brendan Smith ve středním pásmu vystihl rozehrávku hostů, puku se ujal kroměřížský rodák, sjel si k pravému kruhu, využil zadáka Stars Joela Hanleyho jako clonu a střelou nad lapačku Antona Chudobina. Osmé vítězství Rangers z posledních deseti utkání bylo na světě.

VIDEO: Podívejte se na branku Filipa Chytila proti Dallasu

"Po každém zápase se cítím mnohem silnější v kramflecích. Když jsem se v úvodních sedmnácti utkáních střelecky neprosadil, chyběla mi sebedůvěra, po první brance se to ale hodně zlepšilo. Teď vyhráváme a já týmu pomáhám góly. Jsem šťastný," řekl v rozhovoru pro klubovou TV Chytil, jehož si Rangers vybrali v prvním kole loňského draftu na 21. pozici.

Pro 19letého forvarda šlo o první vítěznou trefu v NHL. V aktuální sezoně se zlepšil na čtyři góly a tři asistence za 21 utkání. Celkem má na kontě v NHL už pět branek a stejný počet asistencí. Jak nahlížel na rozhodující moment utkání maskovaný muž v brance Dallasu?

"Nechci se vymlouvat, ale musím k tomu něco říct. Bylo to pro mě trochu složité, protože jsem se nemohl pořádně rozcvičit," řekl Chudobin, který od začátku třetí části nahradil zraněného Bena Bishopa, který se zranil v dolní části těla, a inkasoval po pěti minutách pobytu na ledě. "Chytil pořád jel doleva, doprava, měnil směr. Myslel jsem si, že si nabruslí do středu, ale zůstal mi na levé straně a prostřelil mě," smutně si povzdechl mistr světa z roku 2014.

Být rozdílovým hráčem ve spoustě zápasů

Přestože měl Chytil po 17 zápasech jen tři asistence, nový hlavní trenér na střídačce Rangers David Quinn v něj neztratil důvěru. "Nečekal jsem, že se mu bude takhle dařit, rád bych řekl opak. Je nesmírně talentovaný. Věděl jsem, že jakmile skóruje, přidá další branky, ale netušil jsem, že se prosadí ve čtyřech utkáních po sobě," řekl americký kouč.

"Od začátku jsme věděli, že je mimořádně talentovaný. Nyní nám ukazuje, čeho je v rozhodujících momentech schopen. Hráči s takovými dovednostmi můžou být tím rozdílem ve spoustě zápasů," ocenil Chytila šestatřicetiletý Henrik Lundqvist, jenž zastavil 16 střel soupeře.

Pro Stars to bylo co do počtu střel na branku nejhorší zápas v ročníku, kterým překonali 19 střeleckých pokusů z vítězného utkání (2:1) proti Torontu zkraje listopadu.

"Tohle byl přesně ten typ zápasu, ze kterého si musíte odvézt nějaké body. To, že jsme neuspěli, mě opravdu hodně štve," lamentoval útočník Dallasu Tyler Seguin.

Natáhnout svou úžasnou brankovou sérii bude Chytil moci už ve středu opět v Madison Square Garden v derby s Islanders.

Hokejisté New York Rangers porazili těsně Dallas 2:1.
Hokejisté New York Rangers porazili těsně Dallas 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud