28. listopadu 2018 • 20:05

Dočká se Kovář přeci jen NHL? Český útočník trénoval s Bostonem

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdánlivě neúspěšná mise v zámoří by se mohla ještě zachránit. V posledních dnech se v médiích často mluvilo o tom, že hokejový útočník Jan Kovář pomalu již vzdal boj o smlouvu v NHL a po skončení zkušebního kontraktu na farmě Bostonu řeší návrat do Evropy. U budoucnosti českého reprezentanta se ale opět vyrojily otazníky, neboť se ve středu zúčastnil tréninku hlavního týmu Bruins, na kterém nechyběli hvězdní krajánci David Pastrňák a David Krejčí.



K vytouženému snu o startu v NHL je zřejmě opět blízko. Český forvard Jan  Kovář sice po vypršení angažmá na zkoušku v Providence nepodepsal smlouvu s hlavním týmem, v Bostonu však zůstal a dokonce se s mužstvem připravuje. Na středečním tréninku byl na pozici třináctého útočníka. O Kovářově zapojení do přípravy informovalo vedení klubu na sociálních sítích. 

O dalších krocích ohledně další spolupráce s dvojnásobným vítězem KHL Boston mlčí. Velkou diskuzi však Kovář vzbudil u zámořských novinářů, kteří se snaží zjistit hráčovi šance na uzavření kontraktu. Zkušenému střednímu útočníkovi prý hraje velice do karet absence Kevana Millera, který je kvůli zranění mimo na minimálně pět týdnů.

Jasno by mohlo být během několika dnů. Nicméně v AHL na sebe Kovář výrazně upozornil. Během dvanácti utkání si připsal deset kanadských bodů za čtyři góly a šest asistencí. Chvály se dočkal od generálního manažera Bostonu Dona Sweenyeho. „Je vážně chytrý, hodně se mi líbí jeho pohyb v útočném pásmu. Co mě trochu překvapilo je to, jak tvrdě umí hrát," řekl pro zámořská média.

Sestava Boston Bruins při středečním tréninku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud