23. ledna 2019 • 08:00

Hertl zničil hattrickem Crosbyho i Ovečkina. Byl úžasný, chválí parťák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo slávy, když Tomáš Hertl ve svém třetím zápase kariéry v roce 2013 vstřelil do sítě New York Rangers čtyři góly. Jasně nejlepší utkání života! Nebo ne? V úterý český bombarďák ze San Jose na ledě Washingtonu předvedl tak úžasné vystoupení, že fanoušci žasli. Vstřelil tři branky včetně té vítězné na 7:6 v prodloužení, nahrál na vyrovnávací trefu vteřinu před koncem základní hrací doby a zastínil hattrick domácího miláčka Alexandra Ovečkina.



Jak vypadal uplynulý týden Tomáše Hertla? Nejprve před sedmi dny hattrick do sítě Pittsburghu, jeho druhý v NHL. Pak tři zápasy bez bodu s celkovou bilancí minus tři a následně další gólová exploze proti Washingtonu. Nejprve tedy třemi góly zničil tým Sidney Crosbyho, následně podobně sundal mužstvo Alexandra Ovečkina. Kdo tohle může říct?

VIDEO: Hertlův první gól

V pondělí přitom všechno vypadalo jako Rusův večer. Nejprve v 11. minutě srovnal v přesile na 1:1, ve 26. dával na 5:3 a ve 46. dokončil po přesné nahrávce Jakuba Vrány hattrick a Capitals vedli 6:4. Jenže to byl Hertl kdo mu sebral slávu.

Český kanonýr nejprve v 15. minutě srovnal na 2:2, v 51. snížil na 5:6, o minutu později tečoval před vyrovnávacím gólem na 6:6 a v prodloužení zápas ukončil. A asi mu bylo úplně jedno, že první hvězdou utkání se nakonec místo něj stal domácí kapitán.

Na San Jose teď čeká deset dní volna a po takovém závěru si každý člen týmu pohodu pořádně užije.

VIDEO: Hertlův druhý gól

„Po druhé třetině jsme se klidně už mohli na pauzu soustředit, ale místo toho jsme se rozhodli zamakat a vydřít výhru. To vyrovnání v poslední vteřině bylo pěkně divoké a Hertsův hattrick byl úžasný," chválil pro SportsNet výkon mužstva útočník Logan Couture, jenž zaznamenal gól a dvě nahrávky.

Tou poslední připravil gól pro Hertla, který napínavý duel rozhodl a mezi novináři zářil. Asi ještě o trochu více než normálně. „Jsem strašně nadšený, že jsem zápas rozhodl a my jsme vyhráli. Bylo to bláznivé, ale všichni jsme makali, vydrželi a dotáhli to," řekl pro NHL.com.

Všechno přitom v průběhu bitvy nasvědčovalo, že půjde o Ovečkinův zápas. Už prvním gólem v utkání (641. v kariéře) přeskočil na 14. místě v historických střeleckých tabulkách Davea Andreychuka a po hattricku mu chyběl jediný bod, aby vyrovnal Sergeje Fjodorova na pozici nejproduktivnějšího Rusa v NHL.

Měl k němu navíc blízko, v závěru zápasu chtěl poslat puk při power-play do prázdné brány, jenže obránce Brent Burns jeho střelu zastavil a nakonec to byli Sharks kdo dal gól. A Ovečkin se zlobil. „Byla to moje chyba, chtěl jsem to rychle ukončit. Příště si musím v podobných situacích počínat lépe," kroutil hlavou po šesté prohře Capitals v řadě.

VIDEO: Hertlův třetí gól

Zvláštní pocity mohl mít po zápase také trenér hostí Peter DeBoer. Jeho tým dostal šest branek počtvrté za sebou, ale když z toho je nakonec taková euforická výhra asi není třeba v šatně výrazně zvyšovat hlas.

„Nevím, co přesně si mám myslet, ale jasně, bereme to! Bylo to trochu jako Utkání hvězd o týden dřív," dodal trenér Sharks a upozornil na víkendovou exhibici.

Co se týče Tomáše Hertla vítězným gólem vyrovnal své sezonní brankové maximum z minulého ročníku (22), a to je ročník teprve za polovinou. Český forvard ho má rozjetý na parádních 36 branek a 38 nahrávek!

VIDEO: Sestřih utkání Washington - San Jose

Góly

Domácí: 10:41. Ovečkin, 12:11. Burakovsky, 15:19. Oshie, 22:53. Kuzněcov, 25:41. Ovečkin, 45:52. Ovečkin

Hosté: 00:12. Pavelski, 14:27. Hertl, 20:52. E. Kane, 34:39. Couture, 50:02. Hertl, 59:59. E. Kane, 61:48. Hertl

Sestavy

Domácí: Holtby (Copley) – Carlson, Orlov, Niskanen, Kempný, Siegenthaler, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Jaškin – Burakovsky, Boyd, Stephenson.

Hosté: M. Jones (Dell) – Burns, R. Šimek, Heed, Dillon, Braun, J. Ryan – M. Karlsson, J. Thornton (A), Sörensen – Pavelski (C), Couture (A), Meier – Donskoi, Hertl, E. Kane – Labanc, Goodrow, Radil.

Rozhodčí

Furlatt, McIsaac – Suchánek, Nowak

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 506 diváků

Tam někde pod obřím chumlem spoluhráčů je schovaný hrdina Tomáš Hertl
Tam někde pod obřím chumlem spoluhráčů je schovaný hrdina Tomáš Hertl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud