28. dubna 2019 • 10:09

Sestřelil Krejčího a musel pykat. Bolestivou odvetu zařídil Chára

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas 2. kola play off NHL mezi Bostonem a Columbusem nedohrál český útočník David Krejčí. Důvodem byl hit od bývalého spoluhráče Rileyho Nashe, který poslal playmakera domácích do šaten. Netrvalo to dlouho a přišla odvetná akce, kterou si vzal na starost sám Zdeno Chára. Hned v prvním střídání druhé bitvy si na Nashe počíhal a tvrdě ho posadil na zadek.



Devětadvacetiletý centr Riley Nash, bratr obránce Brendona Nashe hrajícího za Kladno, oblékal dres Bruins celé dvě sezony, a v té minulé si dokonce se 41 body utvořil kariérní maximum. Těžko se pak odmítala nabídka tříleté smlouvy od Columbusu, která mu vynese 8,25 milionu dolarů.

U Blue Jackets se ale vrátil znovu spíše do role poctivého obranáře a v základní části mimochodem nasbíral jen 12 bodů, což je jeho nejslabší sezonní výsledek kariéry. Jenže Nash je hlavně bojovník a play off, plné střetů a dohraných soubojů mu sedí.

Jednu pořádnou pecku od něj schytal i Krejčí a povedený hit si mimo jiné vysloužil pozornost i po zápase. Všeho se zhostil kdo jiný než provokatér Brad Marchand. "Myslím, že za ty dva roky co tady byl, tady nedal snad jediný hit," rýpl si.

Pravdu samozřejmě neměl, Nash si jich za dva ročníky v Bostonu připsal celkem 153, ale to nebylo v tu chvíli důležité. O co šlo bylo hlavně Krejčího zdraví. Šikovný útočník zůstával do poslední chvíle na hraně sestavy pro druhé utkání. Bruce Cassidy si nebyl jistý, jestli už jeho hvězda bude zdravá.

Nakonec se ukázalo, že ano. Krejčí šel do hry, a aby náhodou nedošlo k nějakému repete, Chára hned na začátku utkání Nashovi (a také všem ostatním z Columbusu) vysvětlil, že s ničením svých spoluhráčů není spokojený. A to hned.

VIDEO: Takhle sundal Chára útočníka Nashe

Grafika teprve ukazovala sestavy, opozdilci se usazovali v hledišti a Chára si vyjel přesně do středu hřiště, kde Nashe čistě zboural. Jeho výraz na střídačce jasně ukazoval, jak moc příjemné to asi bylo.

Boston tenhle střet nastartoval, první třetinu vyhrál a měl solidně nakročeno k druhé výhře, ale ta nepřišla. Trvalo to sice více než 80 minut, ale byl to Columbus, kdo zápas lépe zvládl.

„Nikdo nechce prohrát dvě utkání v řadě, myslím, že kluci se sebou mohou dnes být spokojení,“ řekl po zápase trenér John Tortorella.

Torey Krug a Oliver Bjorkstrand se do sebe pustili, ale vše se obešlo bez trestů
Torey Krug a Oliver Bjorkstrand se do sebe pustili, ale vše se obešlo bez trestů

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Columbus

Góly

Domácí: 07:50. Grzelcyk, 22:01. Pastrňák

Hosté: 21:03. Panarin, 28:03. Panarin, 83:42. Duchene

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, Clifton – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Heinen – Ma. Johansson, Coyle, Wagner – Nordström, Kuraly, Acciari.

Hosté: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, Kukan, D. Savard, Harrington, Clendening – Panarin, Dubois, Atkinson – N. Foligno, Duchene, J. Anderson – Texier, Wennberg, Bjorkstrand – Dubinsky, Jenner, Riley Nash.

Rozhodčí

Joannette, Peel – Shewchyk, MacPherson

Stadion

TD Garden, Boston

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud