Pavel Ryšavý
Premium
29. června 2019 • 18:00

České návraty z NHL pomůžou i reprezentaci. Sedlák vysvětlil příčiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždycky takový osud musí bolet. Vydrželi jste, pracovali, většinou máte pocit, že jste nedělali nic špatně, nic neošidili. Stejně se zámořská kapitola uzavřela. Jsou tady mladší. Díky a sbohem. Plat už nebude chodit v dolarech, ale v rublech (většinou). Před sezonou se z Ameriky vrací do Evropy šest potenciálních reprezentantů. A tohle nemusí být konec. „Pro nás je to určitě výhoda, počet kvalitních hráčů tady naroste,“ těší se asistent u národního týmu Miloš Říha mladší.



Osud mají podobný, plat kolem milionu dolarů a pozice v NHL nejistá. Chvíli se na hraně drželi, ale pak poznali, že tohle nemá cenu. Další vize? Spíš farma. Výhled na stěžejní roli v NHL se smrsknul, v nejlepším případě záskok, akce na pár minut. Andrej Šustr opustil Anaheim, Libor Šulák skončil v Detroitu, Jakub Jeřábek v St. Louis, Lukáš Sedlák v Columbusu, Tomáš Hyka ve Vegas a Filip Pyrochta v Nashvillu. Prvních pět míří do KHL, poslední do extraligy.

Spojuje je další věc. Chtějí výraznější roli. Chtějí hrát. Ukázat, že dovedou víc. „Těším se do Ruska, chci si užít hokej a být lídrem. Když jdete na led třikrát za třetinu, nemůžete čekat, že si užijete nějaký super ofenzivní hokej. To jdete dobře bránit, pomoci týmu. Od toho ustoupit nechci, ale těším se na trochu víc volnosti,“ říká Lukáš Sedlák, který vyměnil Columbus za Čeljabinsk.

Každý ze šesti zmíněných hráčů může zapadnout do osy národního týmu. Mistrovství světa ve Švýcarsku se nebude konat v tak pozdním termínu jako šampionát na Slovensku, posil z NHL nebude zřejmě k dispozici tolik. A další věc, Bratislava prostě táhla. Byl to turnaj, který se hrál prakticky doma, takže hokejisté ze zámoří kývli i přes zranění nebo absenci kontraktů. To nebývá úplně samozřejmé.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud