16. července 2019 • 22:30

Paráda pro Vránu! S Capitals prodloužil o dva roky a výrazně si polepší

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musel si počkat, ale trpělivost se nakonec vyplatila. Český hokejový útočník Jakub Vrána bude v NHL nadále oblékat dres Washingtonu. S vedením Capitals se třiadvacetiletý reprezentant dohodl na podpisu dvouletého kontraktu, díky kterému si vydělá ročně 3,35 milionů dolarů. Vítěz Stanley Cupu 2018 si tak v příští sezoně finančně výrazně polepší, jelikož až doposud bral každý ročník 863 tisíc dolarů. 



"Jakub je velmi dobrý hráč a součást našich plánů. Jsme spokojeni s tím, jak se v posledních dvou sezonách zlepšoval. Těšíme se, že bude v naší organizaci i nadále rozvíjet svůj potenciál," uvedl generální manažer Brian MacLellan na klubovém webu.

Capitals Vránu draftovali v roce 2014 v prvním kole jako celkově třináctého hráče, dosud v NHL odehrál 176 zápasů s bilancí 40 branek a 40 asistencí. Dalších osm bodů přidal ve 30 utkáních v play off.

Svého maxima odchovanec Letňan dosáhl v minulé sezoně, kdy nechyběl ani v jednom zápase Washingtonu v základní části, vstřelil 24 gólů a přidal 23 asistencí. V play off se ale neprosadil.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud