24. července 2019 • 14:00

McDavidův dres za statisíce? Fandové naletěli, podvodník má problémy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to více než tři měsíce, co fanouškům týmu Edmonton Oilers skončila sezona. A nějaký ten týden ještě bude trvat než hráči tohoto kanadského mužstva znovu vyjedou na led. A tak si někteří fanoušci klubu možná budou chtít čekání pokrátit tím, že si pořídí nový dres týmové modly Connora McDavida. A proč ne rovnou podepsaný, když se na internetu nabízí, že? Jenže pozor, ono by to mohlo být taky trochu jinak.



V pěkném maléru se ocitl třiadvacetiletý muž, který prokazatelně prodával dresy kapitána Edmontonu, které vydával za podepsané samotným hráčem. V dubnu 2018 jeden z důvěřivců naletěl a koupil dva trikoty za 1400 dolarů (zhruba 31 780 Kč), ale to nebylo nic proti tomu fanouškovi, který v únoru 2019 pokládal tuto možnost za investici a nebál se vyplatit 23 tisíc dolarů (více než 522 tisíc korun)!

Fikaný podvodník si své oběti sám hledal přes sociální síť Facebook a vydával se za zaměstnance Edmonton Oilers Entertainment Group (OEG) či Pro Am Sports. Tak to vyzjistily policejní složky.

„Jsme rádi, že fanoušci náš klub podporují tak, že si pořizují dresy a další upomínkové předměty v barvách klubu, ale je vždycky dobré být obezřetný,“ řekl pro CBC šéf komunikace společnosti OEG Tim Shipton.

Je potvrzeno, že minimálně u dresů prodaných v roce 2018 jde o padělky, a kdo se na ně pořádně podívá, sám vidí, že navíc celkem výrazné. Podle policie bude případů ještě více.

Pro možné zájemce - podepsaný dres Connorem McDavidem prodávají ověřené stránky v ceně zhruba okolo 1200 dolarů...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud