2. srpna 2019 • 10:33

Uvažuje Ovečkin o konci kariéry? Uvidíme za dva roky, řekl kanonýr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu sice už třiatřicet let, ale Alexandr Ovečkin nijak nezpomaluje. Ani se vlastně nedá říct, že stárne, ruský pistolník je totiž pořád stejně dobrý, což dokazuje také to, že v posledních sedmi sezonách se šestkrát stal nejlepším střelcem NHL! Přesto je možné, že slavná soutěž už za dva roky o svou megastar přijde. Konec kariéry? Už? Loňský vítěz Stanley Cupu připustil, že je to klidně možné.



Ještě to nejsou ani čtyři měsíce od doby, kdy jednička draftu z roku 2004 připustila, že ji láká gólový rekord Waynea Gretzkyho. Bylo to snad poprvé, kdy se k této situaci dlouholetý kapitán Washingtonu vyjádřil a kanadská legenda k tomu sdělila, že střelec s číslem 8 na zádech klidně může jeho náskok 236 branek smazat.

Ovečkin už v kariéře zvládl osm padesátigólových sezon, jenže teď by potřeboval ještě minimálně čtyři takové a ještě něco k tomu...

Ve Washingtonu má před sebou ještě dva roky třináctiletého kontraktu na 124 milionů dolarů a až mu smlouva vyprší, pak se dle jeho vlastních slov bude lámat chleba. „Uvidíme, jestli pak budu pokračovat. Všechno se bude odvíjet od mého zdravotního stavu,“ řekl ve čtvrtek pro TASS.

Ovečkin nikdy se zdravím žádné problémy neměl, během čtrnácti sezon v NHL odehrál vždy minimálně 72 zápasů a celkem od ročníku 2005/06 vynechal pouze třicet utkání, tak proč najednou ten strach? Jeho herní styl postavený na fyzické hře a rychlém bruslení je hodně náročný a může se na těle sportovce pořádně podepsat. To by Ovečkin nerad.

„Spíš než abych byl po kariéře domlácený bych si rád ještě hrál a běhal se svými dětmi,“ vysvětlil novinářům na tiskové konferenci.

Ovečkin má za sebou další padesátigólovou sezonu, a i když se ročník nakonec kvůli vypadnutí Capitals v prvním kole s Carolina Hurricanes nedá považovat za vydařený, pro něj byl. Oddělil se totiž od Bobbyho Hulla a stal se prvním hráčem historie, jenž se nejlepším střelcem sezony stal osmkrát.

Pro ostatní půjde v budoucnu o těžko překonatelný rekord...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud