18. září 2019 • 14:35

Neuvirth se v kempu Toronta zranil. To pro něj není dobré, říká trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechal si připravit krásnou modrobílou masku v barvách klubu a byl připraven do boje. Do boje o prodloužení kariéry v NHL, a při vší úctě ke konkurenci v Torontu, tady na místo dvojky má. Jenže Michal Neuvirth nestihl ani zasáhnout do zápasu a došlo na problém, který atletického gólmana provází celou kariéru. Jeho tělo ho znovu přestalo poslouchat...



V závěru minulého týdne se otevřely kempy NHL, kde se během zkoušek snaží získat kontrakt pro další sezonu mnoho známých tváří. Například Drew Stafford v Minnesotě, Devante Smith-Pelly a Andrew MacDonald v Calgary, Scottie Upshall v Dallasu, Chris Stewart ve Philadelphii či právě Michal Neuvirth v Torontu.

Tomu už v červenci ubyl konkurent, Leafs odeslali během trejdu do Vegas dvojku Garreta Sparkse a zdálo se, že Neuvirth by se tak měl prát s Michaelem Hutchinsonem, Kasimirem Kaskisuem a Brandonem Halversonem, který je v klubu také na zkoušce. Ale...

„Včera se necítil dobře, tak jsme ho nechali sedět,“ řekl pro TSN na pondělním tréninku trenér Mike Babcock. „Není to pro něj dobré, pokud se chce někde ucházet o pozici, musí zůstat zdravý,“ dodal.

Jedenatřicetiletý gólman, který NHL chytal také za Washington Capitals, Buffalo Sabres, New York Islanders a naposledy Philadelphia Flyers, netrénoval s týmem ani v pondělí, na led se pak dostal sám. Celá situace výrazně ulehčuje pozici Hutchinsonovi, který také není žádným zelenáčem.

V sezoně 2018/19 sice zvládl za Floridu a Toronto jen 9 utkání (dalších 31 bitev odchytal na farmě), ale v lize má na kontě celkem 111 zápasů a jednu dobu výrazně ohrožoval pozici Ondřeje Pavelce ve Winnipegu. Líbí se navíc také vedení mužstva.

„Postavou je velký, a k tomu to je také dobrý chlapík do kabiny. Spoluhráči se kolem něj zlepšují,“ pochválil ho Babcock, který si Hutchinsona evidentně umí jako dvojku představit.

Slušně se mu vedlo také v AHL v barvách Toronto Marlies, kde si držel bilanci 14-7-1 a procentuální úspěšnost 91,0%. Neuvirth během krátké chvíle, kdy byl v uplynulém ročníku zdravý, odchytal za Philadelphii 7 zápasů, vyhrál jediný a měl průměr 4,27 gólu na zápas...

To by mohl být další problém, Leafs totiž od své dvojky budou v nové sezoně očekávat zhruba 30 odchytaných utkání. „Ideální by pro mě bylo něco mezi 50-60 zápasy,“ prohlásila nedávno jednička Frederik Andersen, jenž v posledních třech sezonách chytala vždy minimálně v šedesáti zápasech a dokáže si představit menší vytížení.

Zvládlo by to Neuvirthovo tělo?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud