Pavel Bárta
3. října 2019 • 13:45

Keith obdivuje Jágra, ministr obrany Chicaga vzpomínal i na Ruttu

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se o něm, že snad ani nemůže být člověk. Český bek Jan Rutta, který ho před časem v Chicagu zažil, řekl, že neviděl hráče, který by tak dbal o svoji kondici. Když si Duncan Keith v kabině sundá výstroj, jeho schránka svaly jen hraje. Ministr obrany Blackhawks přiznal, že během návštěvy v Praze už ochutnal guláš. Ale třeba pivo nepije vůbec. Dnes 36letý zadák předloni přiznal, že by rád hrál do 45 let. V tomhle nebo starším věku hráli NHL pouze Gordie Howe, Chris Chelios a Jaromír Jágr.



Kanadské hvězdě, která se s Hawks připravuje na páteční start sezony NHL proti Philadelphii, může být vzorem právě o jedenáct let starší Jaromír Jágr hrající extraligu za Kladno. Jeden z novinářů, kteří přiletěli psát o evropském turné týmu z Chicaga, o tom s Keithem dokonce chystal velkou story.

„Obdivuju ho,“ netajil se hvězdný bek během rozhovoru. „Sám jsem před časem řekl, že budu hrát do pětačtyřiceti, ale myslím, že je něco výjimečného, když hrajete tak dlouho jako on. Musíte si to užívat. Slýchám o něm spoustu příhod, o jeho oddanosti, o jeho pracovní morálce, o tom, jak dře. Dneska už to jsou legendární historky. Možná ztratil trochu na rychlosti, ale na puku je skvělý, souboje s ním nebyly nikdy snadné. Je tak šikovný, že dokáže hrát bez ohledu na to, jak ho bráníte,“ povídal Keith po tréninku mužstva Chicaga v O2 Areně.

Keith má vzpomínky i na Jana Ruttu, který působil v sezoně 2017/18 právě v Chicagu. „Skvělý kluk, bylo fajn s ním hrát. Výborný spoluhráč, ať už jsme vyhráli, nebo prohráli. Bylo super mít ho vedle sebe“ ocenil Keith, který si pobyt v Praze užívá.

„Líbí se mi zdejší kultura, tradice a architektura. Ve středu jsme měli projížďku lodí a vyzkoušel jsem guláš. Pivo? Nedal jsem si. Pivo nepiju,“ prohlásil trojnásobný vítěz Stanley Cupu. Dvojnásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího zadáka NHL a Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off z roku 2015, kdy Blackhawks triumfovali zatím naposledy, si pochvaloval i trénink v O2 areně. „Dobře jsme si zatrénovali a seznámili se s halou. Bylo dobré si včera (ve středu) odpočinout. Hodně jsme cestovali, ale zažíváme spoustu zábavy a je super, že je tým pohromadě. Těšíme se na další tréninky a v pátek na dobrý zápas,“ dodal Duncan Keith.

Speciální Sport Magazín ke startu NHL vychází už v pátek 4. října

Speciální Sport Magazín ke startu NHL vychází v pátek 4. října Speciální Sport Magazín ke startu NHL vychází v pátek 4. říjnaFoto Archiv Sportu

Kämpf už je s Chicagem v Praze: Kluci musí zajít na pivo!
Video se připravuje ...

Potřeboval bych aspoň 200 lístků, směje se Voráček. Pod tlakem prý nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud