Ondřej Kuchař
9. října 2019 • 15:15

NHL (zatím) vládnou nová jména. Kdo jsou Mantha, Hintz či Blais?

Vstoupit do diskuse
0
  • Které nové tváře jsou na startu sezony NHL vidět?Které nové tváře jsou na startu sezony NHL vidět?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Nikita Kučerov, Alex Ovečkin nebo Sidney Crosby? Zatím ne. Nový ročník NHL rozjela nejlépe jiná jména. Mnohem méně známá. Bodování vládne po dvou odehraných zápasech Mika Zibanejad, o čele pořadí kanonýrů bojuje Anthony Mantha. Oba stokiloví bouráci vletěli do sezony ve velkém stylu. Jaké další nové tváře zatím zámoří překvapují?

  • Mika Zibanejad, NY Rangers, 26 let

    Mika ZibanejadFoto ČTK

    Zápasy: 2
    Body: 8 (4+4)
    Plus/minus: + 6
    Střely: 10
    Čas na ledě: 20:36

    Zatím je na něj radost koukat. Rangers jsou silnější a talentovanější, než byli v posledních letech. Zibanejad je jednou z klíčových tváří přestavby klubu. Zatím tou nejdůležitější. Kromě bodů dovede hru taky vybrousit, rozdat tvrdé hity. Fanoušci v Madison Square Garden si ho zamilovali.

  • Anthony Mantha, Detroit, 25 let

    Anthony ManthaFoto AP Photo/Paul Sancya

    Zápasy: 3
    Body: 7 (5+2)
    Plus/minus: + 4
    Střely: 17
    Čas na ledě: 20:12

    Dát v jednom utkání NHL čtyři góly? To se povede třeba jen párkrát za život. Nebo taky vůbec. O víkendu ten líbezný pocit poprvé okusil Mantha. Obrovitý bourák, který se blýskl skvělými výkony na mistrovství světa v Bratislavě, rozjel novou sezonu úžasně.

  • Samuel Blais, St. Louis, 23 let

    Samuel BlaisFoto AP Photo/Jeff Roberson

    Zápasy: 3
    Body: 4 (2+2)
    Plus/minus: + 4
    Střely: 4
    Čas na ledě: 13:31

    Po třech odehraných zápasech se dostal tenhle útočník na stejná čísla, jako měl v minulé sezoně po 32 utkáních, která za St. Louis v základní části odehrál. Dostal šanci vedle Ryana O‘Reillyho a důvěru zatím splácí báječně. Kromě bodů stihl zapsat i 15 hitů! Hra proti němu bolí.

  • Roope Hintz, Dallas, 22 let

    Roope HintzFoto Profimedia

    Zápasy: 4
    Body: 4 (4+0)
    Plus/minus: + 3
    Střely: 8
    Čas na ledě: 17:03

    „Konec sezony zvládl fantasticky! Když dostal puk, rozjel se a nikdo ho nezastavil. Teď to ale bude muset potvrdit,“ hlásil na adresu Hintze jeho spoluhráč z Dallasu Roman Polák. A mladému Finovi se to zatím daří. V nepovedeném vstupu Stars do soutěže je on největším pozitivem.

  • Victor Olofsson, Buffalo, 24 let

    Victor OlofssonFoto AP Photo/Bryan Bennett

    Zápasy: 3
    Body: 4 (3+1)
    Plus/minus: - 1
    Střely: 9
    Čas na ledě: 19:04

    Důkaz toho, že se trpělivost, dřina a pilná práce vyplácejí. Tomuhle Švédovi je už 24 let, přesto v NHL prožívá první plnohodnotnou sezonu. Sabres ho draftovali v roce 2014 až v závěrečném sedmém kole. Olofsson rostl ve Švédsku, pak v AHL. Teď září po boku Jacka Eichela.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud