19. listopadu 2019 • 12:35

Sváteční střelec dal v NHL hattrick, teď smí pojmenovat kamarádovo dítě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za 228 utkání v NHL dokázal dát útočník Derek Grant jen 18 branek. Tenhle devětadvacetiletý Kanaďan skutečně není tím, koho byste nazvali střelcem. Dát v nejlepší lize světa hattrick? Řekněme, že v každém ligovém týmu by se dalo ukázat na deset hráčů, kteří mají větší šanci vstřelit v utkání tři branky. Grant to přesto v sobotu dokázal, a protože už dříve uzavřel na toto téma sázku, dočkal se teď netradičního privilegia.



Grant svou kariéru v NHL začal v roce 2008, tehdy si ho Ottawa vybrala na draftu ve 4. kole ze 119. pozice. Než oblékl dres Senators uběhlo celkem dost let, nejdříve musel prokázat kvality v univerzitní NCAA a tradičně také na farmě v AHL.

Velkou soutěž si tak poprvé zkusil až v únoru 2013, tehdy v pěti utkáních nebodoval, ale aspoň měl za sebou premiéru. V dalším ročníku přišlo na řadu zápasů dvacet a k ním první dvě nahrávky. V Ottawě s ním ale moc nepočítali a sezonu 2014/15 ho celou nechali hrát jen za Binghamton v AHL. Co na tom, že s 21 góly byl třetím nejlepším střelcem mužstva.

Tím pro něj začala fáze kariéry, která by se dala shrnout jedním slovem. Stěhování. V červenci 2015 podepsal útočník jako volný hráč v Calgary. O rok později pak v Buffalu, které ho v průběhu sezony zařadilo na listinu nechráněných volných hráčů, odkud si ho stáhl Nashville. Ten udělal o pár týdnů později to stejné a Buffalo si ho vzalo zpět.

Končil ročník 2016/17 a Grant mimochodem stále neměl v NHL na kontě jediný gól. Dal ho až 20. října 2017 v barvách Anaheimu, a to konkrétně v 93. zápase kariéry.  Za Ducks hraje i teď, ale mezitím absolovoval ještě zastávku v Pittsburghu.

Ale teď konečně k velkému sobotnímu zápasu proti šampionům ze St. Louis. Grant nejprve v 6. minutě po chybce brankáře Jordana Binningtona zvyšoval na 2:0, pak ve 28. minutě potrestal ve vlastním oslabení hrubku obrany a v nájezdu perfektně zakončil a kariérní večer uzavřel v 59. minutě zásahem do odkryté klece. Pojistil tak trochu překvapivé vítězství Anaheimu 4:1.

VIDEO: Tak vypadal hattrick Dereka Granta

A brzy prozradil, co všechno tento večer bude obnášet. Grant se totiž během léta vsadil s přáteli Brendanem a Becky o celkem netradiční věc. „Byli jsme na golfu, trochu jsme blbli a Brendan mi říká, že když se mi podaří hole-in-one tak můžu pojemnovat jejich dítě,“ vyprávěl Grant pro NHL.com.

„Nejsem zrovna úplně dobrý golfista, takže mi to nakonec udělali snazší. Můžu vybrat jméno když dám v této sezoně hattrick,“ popisoval.

O tomto netradičním momentu se sám hokejista brzy zmínil v médiích a reakce byla taková, že mu okamžitě začali psát fanoušci s návhry. „Pár vtipných už dorazilo, ale budu na ně hodný. Mám nad čím přemýšlet,“ usmíval se.

Góly

Domácí: 23:14. Dunn

Hosté: 04:00. Getzlaf, 05:41. D. Grant, 27:21. D. Grant, 58:24. D. Grant

Sestavy

Domácí: Binnington (Allen) – Parayko, Pietrangelo, Bouwmeester, Faulk, Bortuzzo, Dunn – Schwartz, B. Schenn, Thomas – Sanford, R. O'Reilly, Perron – K. Kostin, Bozak, Blais – MacEachern, Barbašev, Sundqvist.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Del Zotto, Fowler, Mahura, Gudbranson, Guhle, Holzer – N. Ritchie, Getzlaf, Jones – Rakell, Henrique, Silfverberg – D. Shore, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Rozhodčí

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Derek Grant v zápase proti St.Louis
Derek Grant v zápase proti St.Louis

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud