20. listopadu 2019 • 22:43

Toronto vyhodilo Babcocka! Neustál sérii proher, povýšil trenér z farmy

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mike Babcock skončil na střídačce Toronta! Legendární trenér neustál bídný vstup ambiciózního týmu do nového ročníku NHL, vedení Maple Leafs ho vyhodilo po šestizápasové sérii proher. Novým hlavním trenérem týmu byl jmenován Sheldon Keefe, který posledních pět let vedl farmářský tým Toronta v AHL.



Babcock podepsal v květnu 2015 s Torontem osmiletý kontrakt v astronomické výši 50 milionů dolarů (cca 1,15 miliardy korun). Za tu dobu měl Maple Leafs dovést k vytouženému Stanley Cupu, na který čeká od roku 1967. Za čtyři sezony nevyhrál ani jednu sérii play off. A už ani nevyhraje…

Ve středu vedení Toronta oznámilo, že Babcock končí. Jeden z favoritů na Stanley Cup má totiž více porážek než výher, aktuálně čítá sérii šesti neúspěchů v řadě. A ačkoliv na postupové příčky do play off ztrácí pouhé dva body, vedení došla trpělivost.

„Mikeovo nasazení a neúnavná pracovní morálka posunula naši organizaci na lepší místo. Jsme nesmírně vděční a vážíme si základu, který nám zde pomohl vybudovat,“ uvedl pro TSN prezident klubu Brendan Shanahan. Klub nově povede teprve 39letý Sheldon Keefe, který posledních pět let trénoval farmářský tým Toronto Marlies v AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud